Star Wars Episode I – The Phantom Menace vanaf 3 mei terug in de bioscoop in Nederland

De film Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace zal vanaf 3 mei weer in Nederland in de bioscoop te zien zijn ter gelegenheid van het 25ste jubileum. De film kwam in mei 25 jaar geleden uit. Het is de vierde film uit de franchise, en de eerste van de prequel-trilogie die vanaf 1999 werd uitgebracht.

Jedi Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn redden koningin Amidala, heerser van een vreedzame planeet die is binnengevallen door duistere krachten. Tijdens hun ontsnapping ontdekken ze de negenjarige Anakin Skywalker, een wonderkind dat ongewoon sterk is in de Force.Star Wars Episode I – The Phantom Menace in Nederlandse bioscoop

Beleef de heroïsche avonturen van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Bekijk de eerste noodlottige stappen in de reis van Anakin Skywalker. Na koningin Amidala gered te hebben van de invasie van Naboo, stranden Jedi Qui-Gon Jinn en zijn padewan Obi-Wan Kenobi op Tatooine. Hier ontdekken zij de negenjarige Anakin Skywalker, die zeer sterk blijkt te zijn in de Force. Anakin wint een Podrace en daarmee zijn vrijheid, omdat hij na de race zijn huis verlaat om opgeleid te worden als Jedi. Onze helden gaan terug naar Naboo, waar de jedi strijd leveren met de gevaarlijke Darth Maul. Pas dan beseffen zij, dat de invasie slechts een stap is, in het sinistere plan van de weer opgestane macht, genaamd de Sith.

De hoofdrollen worden gespeeld door Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Jake Lloyd, Ahmed Best, Ian McDiarmid, Anthony Daniels, Kenny Baker, Pernilla August, Frank Oz.

De film is geschreven door George Lucas op basis van een scenario dat hij zelf schreef.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...