Steven Spielberg’s The Fabelmans vanaf 2 februari in de Nederlandse bioscoop

The Fabelmans, het coming-of-age-drama van Steven Spielberg, zal vanaf 2 februari 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn. The Fabelmans is losjes geïnspireerd op Spielbergs jeugd in Arizona, die de regisseur vaak heeft genoemd als een belangrijke inspiratiebron voor zijn films. Het opgroeien in een orthodox-joods gezin is een onderwerp waar de regisseur vaak op teruggrijpt en met zijn werk een eerbetoon aan brengt. Bekijk hieronder de trailer.

The Fabelmans

The Fabelmans

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman (Gabriel Labelle; The Predator, American Gigolo serie) ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi (viervoudig Academy Award® genomineerde Michelle Williams). Sammy’s vader (Paul Dano; The Batman, There Will Be Blood) daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

De film wordt geleid door Gabriel LaBelle de hoofdrol van Sammy Fabelman, geïnspireerd door de E.T. en Indiana Jones-filmmaker. Daarnaast zijn er rollen voor Michelle Williams (Blue Valentine), Paul Dano (The Batman), Seth Rogen (This Is the End) en Julia Butters (Once Upon a Time in Hollywood).

Andere rollen zijn er voor Oakes Fegley, Gabriel Bateman, Nicolas Cantu, Sam Rechner, Judd Hirsh, Chloe East, Isabell Kusman, Jeannie Berlin, Jan Hoag en meer. De semi-autobiografische film is al meer dan 20 jaar in ontwikkeling. Het wordt geregisseerd en geproduceerd door Steven Spielberg op basis van een scenario dat hij samen met Tony Kushner schreef. De producenten zijn Kushner en Kristie Macosko Krieger.

The Fabelmans draait vanaf 2 februari 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Afbeelding via WW Entertainment

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...