Teaser trailer voor The Gilded Age seizoen 2

HBO heeft de teaser trailer vrijgegeven van The Gilded Age seizoen 2. Het volgende hoofdstuk van het periodedrama van Julian Fellowes gaat op 29 oktober in première op HBO Max.

De video toont de terugkeer van Carrie Coon’s Bertha Russell, terwijl haar strijd tegen de elitesamenleving van New York voortduurt. Zij en haar man blijven bewijzen dat ze alles in huis hebben om de hoogste regionen van New York te bereiken. Andere partijen proberen hen echter in diskrediet te brengen.

Bekijk hieronder de teaser trailer van The Gilded Age seizoen 2.

The Gilded Age seizoen 2

Het Amerikaanse vergulde tijdperk was een periode van enorme economische verandering, van grote conflicten tussen de oude gebruiken en gloednieuwe systemen, en van enorme fortuinen. Tegen de achtergrond van deze transformatie begint de HBO-serie in 1882 met de jonge Marian Brook (Jacobson) die na de dood van haar vader van het platteland van Pennsylvania naar New York City verhuist om bij haar ‘oud geld’ tantes Agnes van Rhijn (Baranski) en Ada Brook (Nixon) te gaan wonen. Vergezeld door Peggy Scott (Benton), een aspirant-schrijver die een nieuwe start zoekt, raakt Marian per ongeluk verstrikt in een sociale oorlog tussen een van haar tantes, een telg van het oude geld, en haar ontzagwekkend rijke buren, een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George (Spector) en Bertha Russell (Coon). Zal Marian, blootgesteld aan een wereld op de rand van de moderne tijd, de gevestigde regels van de samenleving volgen, of haar eigen weg banen?

Seizoen twee begint op paasochtend 1883, met het nieuws dat Bertha Russells bod op een box aan de Muziekacademie is afgewezen. Tijdens de acht afleveringen van het seizoen zien we hoe Bertha, mevrouw Astor en het oude systeem uitdaagt en eraan werkt om niet alleen voet aan de grond te krijgen in de samenleving, maar er mogelijk ook een leidende rol in te spelen. George Russell gaat zijn eigen strijd aan met een groeiende vakbond in zijn staalfabriek in Pittsburgh. In het Brook House vervolgt Marian haar reis om haar weg in de wereld te vinden, terwijl ze in het geheim lesgeeft op een meisjesschool, terwijl Ada, tot ieders verbazing, een nieuwe verkering begint. Natuurlijk keurt Agnes dit allemaal niet goed. In Brooklyn begint de familie Scott te genezen van een schokkende ontdekking, en Peggy maakt gebruik van haar activistische geest door haar werk met T. Thomas Fortune bij de NY Globe.

The Gilded Age is bedacht en geproduceerd door Julian Fellowes op basis van een scenario dat hij samen met Sonja Warfield schreef. In de serie zijn er rollen voor Christine BaranskiCarrie CoonMorgan SpectorCynthia NixonTaissa Farmiga, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Jack Gilpin en anderen.

The Gilded Age is uitvoerend geproduceerd door Warfield, Gareth Neame, David Crockett, Salli Richardson-Whitfield en Micheal Engler, waarbij de laatste twee ook als regisseurs dienen. Het is een coproductie tussen HBO en Universal Television.

The Gilded Age seizoen 2 is vanaf 29 oktober te zien op HBO Max.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...