The Albanian Virgin vanaf 9 november in de bioscoop

De Albanese film The Albanian Virgin is de nieuwe film van regisseur Bujar Alimani, bekend van veelgeprezen films als Amistia (2011) en Delegacioni (2018). The Albanian Virgin volgt het leven van een jonge vrouw in de jaren ’50 van de vorige eeuw, in een door rivaliteit tussen de communisten en de nationalisten verscheurd Albanië. Na de moord op Luana’s vader maakt ze zich los van de traditionele waardes in haar dorp en neemt ze het heft in eigen handen.

The Albanian Virgin is geselecteerd voor de competitie van de Jongerenjury van Film by the Sea (8 t/m 17 september) waar de film op zondag 10 september in première gaat (CineCity, Vlissingen). Vanaf 9 november te zien in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder.

The Albanian Virgin

In de Albaneese bergen woont Luana met haar familie, in een dorp dat traditie in ere houd. Ze groeit op met haar beste vriend Agim, zoon van communisten. Langzaam aan evolueert hun vriendschap in prille liefde, maar als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag Luana niet kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar hoef te gehoorzamen. Een rol als tweederangsburger ziet Luana niet zitten en ze zweert om niet te trouwen. De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar.

Bujar Alimani (Delegacioni, Zois, Amnistia) wordt gezien als een van de belangrijkste schrijvers/regisseurs van de ‘New Albanian Cinema’. Alimans werk bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van een wilde verbeelding en de harde waarheid. Ook in The Albanian Virgin spelen zijn bekende thema’s als moed, een sterke wil en de vrouwelijke revolutie een belangrijke rol.

Rina Krasniqi (Illyricvm) speelt de hoofdrol van Luana. Haar beste vriend en eerste liefde Agim wordt vertolkt door Igli Zarka (Filma te shkurter).

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter