Showtrial seizoen 2 aangekondigd

World Productions (Vigil, Line of Duty) produceert Showtrial seizoen 2 voor BBC One en iPlayer. Schrijver en bedenker Ben Richards (The Diplomat) keert terug voor de serie.

Wanneer de spraakmakende klimaatactivist Marcus Calderwood voor dood wordt achtergelaten bij een gewelddadige aanrijding, gebruikt hij zijn laatste momenten om zijn moordenaar te identificeren: een dienende politieagent. Vanaf de laatste adem van het slachtoffer tot het uiteindelijke oordeel van de jury duikt Showtrial in de wereld van de eigenwijze officier Justin Mitchell (Michael Socha), Sam Gill (Adeel Akhtar), een bezorgde advocaat met een reputatie voor het winnen van verloren zaken, en Leila Hassoun-Kenny (Nathalie Armin), een rigoureuze advocaat die de zaak tegen de verdachte leidt.

Showtrial seizoen 2

In het eerste seizoen wordt Talitha Campbell, de vervreemde dochter van een rijke vastgoedontwikkelaar, ervan beschuldigd een van de daders te zijn van op de moord op medestudente Hannah Ellis. De rechtszaak die daarop volgt zorgt voor een heuse mediastorm. In het oog van die storm bevindt zich advocate Cleo Roberts. Wanneer Talitha de hulp van haar vader weigert, wil ze dat Cleo haar bijstaat tijdens de rechtszaak. Van de arrestatie tot het vonnis: kan Cleo Talitha helpen? Maar wie spreekt er de waarheid? Is Talitha een dankbaar slachtoffer of een koelbloedige moordenares?

In het eerste seizoen speelden Tracy Ifeachor (Treadstone) en Céline Buckens (Warrior) de hoofdrollen.

Het tweede seizoen zal zich richten op een felbevochten strafzaak die de natie verdeelt en plaatsvindt in de volle schijnwerpers van de media.

Showtrial wordt geregisseerd door Julia Ford (Everything I Know About Love) en geproduceerd door Ken Horn (Line of Duty). Uitvoerende producenten zijn Simon Heath en Emma Luffingham voor World, met Nawfal Faizullah voor de BBC.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...