The Crown seizoen 5 vanaf 9 november op Netflix

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer. De serie is gebaseerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II, en de politieke en persoonlijke drama’s die haar bewind hebben gevormd, gedramatiseerd in beeld.

Met een nieuw decennium in zicht wordt de Britse koninklijke familie geconfronteerd met mogelijk de grootste uitdaging tot nu toe: een volk dat openlijk vraagtekens zet bij hun rol in het Groot-Brittannië van de jaren ‘90.

The Crown seizoen 5

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown is een op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

Voor elk van de twee seizoenen opvolgende seizoenen vervullen nieuwe acteurs de rollen om het verouderingsproces in de afgebeelde tijdsperioden weer te geven. De cast van The Crown seizoen 5 bestaat uit Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Lesley Manville als prinses Margaret, Jonathan Pryce als prins Philip, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Dominic West als prins Charles en Jonny Lee Miller als John Major.

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november 2022 te zien op Netflix.

Afbeelding via Netflix

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...