The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video

Prime Video heeft aangekondigd dat The Wheel of Time seizoen 2 op 1 september in première gaat op de streamingdienst. Daarnaast is er een nieuwe trailer en poster uitgebracht voor het nieuwe seizoen.

Terwijl het eerste seizoen het eerste boek in Robert Jordan’s uitgestrekte saga The Eye of the World adapteerde, zal de volgende reeks afleveringen zich concentreren op The Great Hunt. Hierin zien we Rand al’Thor (Josha Stradowski), Moiraine Damodred (Rosamund Pike) en hun bondgenoten midden in een nog gevaarlijker avontuur. Bekijk de trailer hieronder.

 

The Wheel of Time seizoen 2 trailer

The Wheel Of Time is één van de populairste fantasy-series aller tijden en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken van de serie verkocht. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Rand al’Thor ontdekt dat hij The Dragon Reborn is – een gevaarlijke figuur uit de geschiedenis die voorbestemd is om de wereld te redden… of te breken. Wanhopig om hem te beschermen tegen de Duistere, moet een leger van machtige vrouwen rekening houden met zijn ontluikende macht en oprukkende waanzin. Het Rad des Tijds draait en de Laatste Slag nadert. Hoewel Rhand dacht dat hij de Duistere had vernietigd, is het kwaad niet van de wereld verdwenen. In seizoen twee zoeken nieuwe en zeer oude bedreigingen de jonge vrienden uit de Two Rivers, nu verspreid over de wereld. De vrouw die hen vond en begeleidde, kan nu niet helpen, en dus moeten ze andere bronnen van kracht vinden. In elkaar, of in zichzelf. In het licht… of in het donker.

Showrunner Rafe Judkins vertelde over het nieuwe seizoen:

“This season is a lot of screaming, crying, fighting, and two people talking in a room. We did build that groundwork. You know who these people are, and now you get to see them go on these journeys. The journeys Robert Jordan created are epic. It’s a gift for people who know the books to watch the show, because they see contained in each of these characters the path that’s in front of them. In season 2, we’re on that path. By the end of the season, eight episodes later, it’s just massive. I’m excited for people to see it.”

In de hoofdrollen zien we Rosamund PikeSophie OkonedoJosha Stradowski, Marcus Rutherford, Barney Harris, Daniel Henney, Zoë Robins, Madeleine Madden, Dónal Finn.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Robert Jordan (met totaal 15 boeken). Jordan schreef de eerste 12 boeken en daarna schreef Brandon Sanderson de overige drie na de dood van Jordan. De reeks wordt geproduceerd door Sony Pictures Television en Amazon Studios, met Rafe Judkins als showrunner.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...