Timothée Chalamet als Willy Wonka in de eerste trailer van film Wonka

Warner Bros. Pictures heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor de film Wonka. Deze kun je hieronder bekijken.

De film is gebaseerd op het werk van Road Dahl en dient als prequel die laat zien hoe Willy Wonka de Oompa-Loompa’s ontmoette. Wonka draait vanaf 13 december 2023 in de Nederlandse bioscoop.

wonka film trailer

Wonka film trailer

Gebaseerd op het buitengewone personage in het middelpunt van Charlie and the Chocolate Factory / Sjakie en de Chocoladefabriek, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de best verkochte kinderboeken aller tijden, vertelt Wonka het wonderlijke verhaal van hoe ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we vandaag kennen.

Van Paul King, schrijver/regisseur van de Paddington-films, komt een bedwelmende mix van magie en muziek, chaos en emotie, allemaal verteld met een fantastisch hart en humor. Met Timothée Chalamet in de titelrol, zal dit onweerstaanbaar levendige en inventieve spektakel op groot scherm het publiek kennis laten maken met een jonge Willy Wonka, boordevol ideeën en vastbesloten om de wereld stap voor stap te veranderen, wat bewijst dat de beste dingen in het leven begin met een droom, en als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten, is alles mogelijk.

Naast Timothée Chalamet zijn er rollen voor Calah Lane (The Day Shall Come), Hugh Grant, Keegan-Michael Key (The Prom, Schmigadoon), Paterson Joseph (Vigil, Noughts + Crosses), Matt Lucas (Paddington, Little Britain), Mathew Baynton (The Wrong Mans, Ghosts), Oscar-genomineerde Sally Hawkins (The Shape of Water, de Paddington-films), Rowan Atkinson (Johnny English, Mr. Bean, Love Actually), Jim Carter (Downton Abbey), met Oscarwinnaar Olivia Colman (The Favourite). In de film spelen ook Natasha Rothwell, Rich Fulche, Rakhee Thakrar, Tom Davis en Kobna Holdbrook-Smith.

Simon Farnaby (Paddington 2) & Paul King schreven het scenario, gebaseerd op een verhaal van King en personages bedacht door Roald Dahl. Michael Siegel, Cate Adams, Rosie Alison en Tim Wellspring treden op als uitvoerende producenten. Neil Hannon van de band The Divine Comedy schrijft originele liedjes voor de film.

De film Wonka draait vanaf 13 december 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...