Trailer voor komedie American Fiction met Jeffrey Wright

Orion en Amazon MGM Studios hebben een nieuwe trailer vrijgegeven van American Fiction, waarin een voorproefje wordt gegeven van de komende komische film onder leiding van Jeffrey Wright.

De film, die zijn wereldpremière beleefde op het Toronto International Film Festival in 2023, volgt Wright’s Thelonious ‘Monk’ Ellison, een gerespecteerde auteur die een pseudonieme roman creëert die elk zwart cliché belichaamt, en geschokt is als hij merkt dat het een succes wordt.

De film won de People’s Choice Award op TIFF en zal op 22 december 2023 in de bioscoop verschijnen.

Bekijk hieronder de nieuwe American Fiction trailer.

American Fiction

American Fiction wordt beschreven als een ‘afschuwelijk slimme satire’ en is geschreven en geregisseerd door Cord Jefferson, gebaseerd op de Erasure-roman van Percival Everett. Jeffrey Wright wordt vergezeld door Tracee Ellis Ross, John Ortiz, Erika Alexander, Leslie Uggams, Adam Brody, Keith David, met Issa Rae en Sterling K. Brown. Uitvoerende producenten zijn Rian Johnson, Ram Bergman, Percival Everett en Michael Bowes, terwijl Jefferson, Ben LeClair, Nikos Karamigios en Jermaine Johnson produceren.

Thelonious ‘Monk’ Ellison is een gerespecteerd auteur en professor in de Engelse literatuur. Maar zijn ongeduld met de culturele gevoeligheden van zijn studenten bedreigt zijn academische status, terwijl zijn nieuwste roman er niet in slaagt uitgevers aan te trekken; ze beweren dat het schrijven van Monk ‘niet zwart genoeg is. Hij reist naar zijn geboortestad Boston om deel te nemen aan een literair festival waar alle ogen gericht zijn op de eerste auteur van een bestseller met de titel We’s Lives In Da Ghetto, een boek dat Monk afdoet als toegevend aan lezers die op zoek zijn naar stereotiepe verhalen over zwarte ellende. Ondertussen ervaart de familie van Monk een tragedie, en heeft zijn zieke moeder zorg nodig die noch hij, noch zijn treinwrak van een broer zich kunnen veroorloven.

Op een avond verzint Monk, in een vlaag van wrok, een pseudonieme roman die elk zwart cliché belichaamt dat hij zich maar kan voorstellen. Zijn agent legt het voor aan een grote uitgever die onmiddellijk het grootste voorschot biedt dat Monk ooit heeft gezien. Terwijl de roman met spoed naar de drukkerij wordt gebracht en Hollywood het hof maakt, moet Monk rekening houden met een monster dat hij zelf heeft gemaakt.

De film heeft nog geen Nederlandse releasedatum.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...