The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks vanaf 5 januari op HBO Max

Na het kijken van de veelbesproken documentaireserie The Curious Case of Natalia Grace bleven verschillende vragen hangen. Was het 6-jarige adoptiekind uit de Oekraïne eigenlijk een ‘volwassen sociopaat’ zoals haar adoptieouders Kristine en Michael Barnett beweerden? Of waren zij juist de boosdoeners door een jong kind zomaar uit huis te zetten en op zichzelf te laten wonen? Kijkers waren het over één ding eens: we willen het graag van Natalia zelf horen. Dat moment is nu gekomen in het even schokkende als onthullende vervolg The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks.

The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks

In de zesdelige vervolgserie The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks horen we voor het eerst Natalia’s kant van het verhaal. Ze vertelt gedetailleerd hoe ze de periode heeft ervaren en heeft eveneens een geëmotioneerde ontmoeting met haar voormalige adoptievader Michael Barnett over de wederzijdse beschuldigingen. Ook is er nieuw bewijs- en beeldmateriaal – samen met een reeks nieuwe theorieën en getuigenissen van betrokkenen die nog niet eerder zijn gehoord. Zoals inmiddels gepensioneerde FBI-agenten die destijds de zaak hebben onderzocht, een tandarts die ooit het gebit van Natalia bekeek (en nog de foto’s heeft) en genetische experts die helpen de ware leeftijd van Natalia te bepalen.

The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks is vanaf 5 januari te streamen op HBO Max.

Natalia woont inmiddels alweer tien jaar bij haar nieuwe adoptie-ouders Antwon en Cynthia Mans en haar tien halfbroertjes en -zusjes. In de eerste aflevering vertelt ze hoe gelukkig ze daar is. “Eindelijk heb ik ouders die meer van me houden dan Michael en Kristine ooit hebben gedaan. Ze lieten mij een kind zijn.”

Antwon en Cynthia adopteerden Natalia nadat ze was verstoten door de Barnetts. Kristine en Michael hadden eerst haar leeftijd juridisch laten wijzigen naar 22 jaar en haar toen in een huis ondergebracht waar ze voortaan voor zichzelf moest zorgen. Natalia kwam vervolgens in een opvang voor volwassenen terecht waar ze al snel vonden dat ze eigenlijk nog gewoon een kind was.

Probleem was dat Natalia vroeger zelf ook verkondigd had dat ze al 22 was, maar nu beweert ze dat ze dat van Kristine moest zeggen. Volgens Natalia bedreigde en mishandelde Kristine haar onder meer met peperspray. ‘Kristine is het echte monster’

Juridisch expert Beth Karas laat met nieuw bewijs zien dat Michael en Kristine allesbehalve de waarheid spraken. Ook Natalia’s herinneringen stroken niet met wat de Barnetts altijd beweerd hadden. Treurig is dat Natalia bijna bij een ander gezin terecht was gekomen waarvan de leden, net als zij, dwerggroei hebben. Ook zij komen in deze documentaire aan het woord. Ze vertellen over de verschillende ontmoetingen die ze hadden met Natalia en hoe lief ze haar vonden. Ze vinden ook dat Michael en Kristine allebei in de gevangenis thuishoren na wat ze Natalia hebben aangedaan.

Opvallend zijn de foto’s die ze nog bewaard hebben van de kleine Natalia terwijl ze samen met hun toen eveneens 6-jarige dochter speelde en waarbij Natalia overduidelijk net haar bovenste melktanden gewisseld heeft… Komt dan nu eindelijk de echte waarheid naar boven?

The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks is vanaf 5 januari te streamen op HBO Max. De reeks is tevens vanaf zondag 28 januari te zien bij ID en vanaf vrijdag 5 januari op discovery+.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter