Trailer voor The Crown seizoen 6 Deel 1

Netflix onthult vandaag de officiële trailer voor The Crown seizoen 6 deel 1. Het is vanaf 16 november te zien op Netflix. De eerste vier afleveringen van het nieuwe seizoen belichten de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Deel 2 verschijnt op 14 december.

The Crown is geïnspireerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd gedramatiseerd in beeld. Het laatste seizoen van The Crown beslaat de roerige periode van 1997 tot 2005, waarin Tony Blair (Bertie Carvel) zijn stempel drukt.

The Crown seizoen 6 deel 1 trailer 2

The Crown seizoen 6 Deel 1 trailer

In hun eerste zomer als gescheiden koppel beleven prins Charles en prinses Diana heel verschillende vakanties met hun zonen. Diana wordt in het zuiden van Frankrijk door de Fayeds het hof gemaakt, terwijl Charles trouw blijft aan tradities in Balmoral. De vergelijkingen worden uitgebreid belicht in de media en aangewakkerd door fanatieke paparazzi.

Terwijl het leven op de jachten en de voortdurende media-aandacht hun charme verliezen, verlangt Diana terug naar haar jongens, die inmiddels weer op Balmoral zijn. Een omweg naar Parijs zorgt ervoor dat zaken escaleren, te midden van een agressieve achtervolging door de media.

Nadat het nieuws van Diana en Dodi’s fatale auto-ongeluk bekend wordt, wordt de koningin overvallen door een diepgaand publiek verdriet. Terwijl een golf van ontzetting door het paleis trekt, verwerkt Al Fayed ook het verlies van zijn zoon. Hij hoopt dat het nieuws hem en de koninklijke familie zal samenbrengen, maar in plaats daarvan wordt hij steeds meer gemeden.

In het tweede deel, verdeeld over zes afleveringen, worstelt prins William met zijn terugkeer naar universiteit Eton na de tragische dood van zijn moeder, terwijl de koninklijke familie moet omgaan met de wisselende publieke opinie. Terwijl koningin Elizabeth haar gouden jubileum viert, denkt ze na over de toekomst van de monarchie met het huwelijk van Charles en Camilla en het begin van een nieuw koninklijk sprookje met William en Kate.

De cast bestaat uit onder meer Elizabeth Debicki en Dominic West, die opnieuw in de huid kruipen van prinses Diana en prins Charles. Imelda Staunton is weer te zien als koningin Elizabeth II, vergezeld door Jonathan Pryce (prins Philip) en Lesley Manville (prinses Margaret). Ook keren Salim Daw (Mohamed Al Fayed) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed) terug. Nieuwkomers Rufus Kampa (prins William) en Fflyn Edwards (prins Harry) maken hun veelbelovende entree.

In het tweede deel zijn Ed McVey en Luther Ford te zien als prins William en prins Harry. Meg Bellamy schittert als Kate Middleton.

The Crown zou oorspronkelijk maar vijf seizoenen krijgen, maar werd toen toch verlengd met een zesde seizoen omdat de schrijvers meer tijd wilden om het verhaal af te ronden.

The Crown seizoen 6 deel 1 is vanaf 16 november 2023 exclusief te zien op Netflix, deel 2 vanaf 14 december 2023.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...