Twister sequel Twisters krijgt releasedatum in 2024

Universal heeft de releasedatum aangekondigd voor Twisters, het vervolg op het succesvolle rampenverhaal Twister uit 1996. Variety meldt dat Universal Twisters heeft gepland voor een releasedatum van 19 juli 2024. Naar verluidt is Lee Isaac Chung gevraagd om Twisters te regisseren, terwijl Mark L. Smith het scenario gaat schrijven.

Helen Hunt zou blijkbaar moeten terugkeren, met het vervolg gericht op haar en de dochter van Dr. William Harding – die werd gespeeld door wijlen Bill Paxton in de originele film.

Twisters

Eind jaren ’90 was er een grote opleving in het genre van de natuurrampenfilm en een van de beste in die periode was Twister uit 1996 met Bill Paxton en Helen Hunt in de hoofdrol.

De originele film volgde Paxton’s Bill “The Extreme” Harding en Hunt’s Dr. Joanne Harding, twee stormjagers op de rand van echtscheiding die besluiten samen te werken om een ​​recorduitbraak van tornado’s in Oklahoma te achtervolgen en hun geavanceerde weeralarmsysteem in het pad te brengen van de twister om zo meer stormen te voorspellen.

De film uit 1996 werd geregisseerd door Speed-regisseur Jan De Bont, uitvoerend geproduceerd door Steven Spielberg en mede geschreven door Anne-Marie Martin (Prom Night) en Jurassic Park-auteur Michael Crichton.

De film was zowel een kritisch als een commercieel succes, met een wereldwijde bruto opbrengst van meer dan $495 miljoen. Het had ook rollen voor Cary Elwes, Philip Seymour Hoffman, Alan Ruck, Todd Field en meer.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...