Twisters vanaf juli in de Nederlandse bioscoop | Bekijk trailer

Universal Pictures heeft de nieuwe trailer uitgebracht voor Twisters, het vervolg op het succesvolle rampenverhaal Twister uit 1996. Bekijk de trailer hieronder. Twisters moet 18 juli 2024 in de Nederlandse bioscoop verschijnen.

Twisters wordt geregisseerd door Minari-filmmaker Lee Isaac Chung op basis van een scenario geschreven door Mark L. Smith. Naar verluidt wordt de film niet ontwikkeld als een direct vervolg op de film uit 1996, maar eerder als een “nieuw hoofdstuk” in de franchise.Twisters trailer

Twisters trailer

Daisy Edgar-Jones schittert als Kate Cooper, een voormalige stormjager die tijdens haar studententijd werd achtervolgd door een verwoestende ontmoeting met een tornado en die nu veilig stormpatronen op schermen in New York City bestudeert. Ze wordt door haar vriend Javi (Golden Globe-genomineerde Anthony Ramos) teruggelokt naar de open vlaktes om een ​​baanbrekend nieuw volgsysteem te testen. Daar kruist ze het pad met Tyler Owens (Glen Powell), de charmante en roekeloze superster op sociale media die gedijt in het posten van zijn stormachtige avonturen met zijn rauwe bemanning, hoe gevaarlijker hoe beter.

Terwijl het stormseizoen heviger wordt, worden angstaanjagende fenomenen ontketend die nog nooit eerder zijn gezien, en Kate, Tyler en hun concurrerende teams bevinden zich regelrecht in de paden van meerdere stormsystemen die samenkomen boven centraal Oklahoma in de strijd van hun leven.

Daisy Edgar-Jones en Glen Powell worden vergezeld door Anthony Ramos, Brandon Perea, Maura Tierney, Sasha Lane, Kiernan Shipka, Harry Hadden-Paton, Nik Dodani, Tunde Adebimpe, Katy O’Brian en David Corenswet. Steven Spielberg is momenteel verbonden aan uitvoerend produceren via Amblin Entertainment. Het wordt geproduceerd door Frank Marshall en Pat Crowley. Sara Scott en Jacqueline Garell van Universal houden toezicht op het project, samen met Ashley Jay Sandberg van Kennedy/Marshall.

Eind jaren ’90 was er een grote opleving in het genre van de natuurrampenfilm en een van de beste in die periode was Twister uit 1996 met Bill Paxton en Helen Hunt in de hoofdrol.

De originele film volgde Paxton’s Bill “The Extreme” Harding en Hunt’s Dr. Joanne Harding, twee stormjagers op de rand van echtscheiding die besluiten samen te werken om een ​​recorduitbraak van tornado’s in Oklahoma te achtervolgen en hun geavanceerde weeralarmsysteem in het pad te brengen van de twister om zo meer stormen te voorspellen.

De film uit 1996 werd geregisseerd door Speed-regisseur Jan De Bont, uitvoerend geproduceerd door Steven Spielberg en mede geschreven door Anne-Marie Martin (Prom Night) en Jurassic Park-auteur Michael Crichton.

De film was zowel een kritisch als een commercieel succes, met een wereldwijde bruto opbrengst van meer dan $495 miljoen. Het had ook rollen voor Cary Elwes, Philip Seymour Hoffman, Alan Ruck, Todd Field en meer.

Twisters moet 18 juli 2024 in de Nederlandse bioscoop verschijnen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...