Unforgotten seizoen 5 vanaf oktober op NPO

Unforgotten seizoen 5 komt naar de NPO: de reeks is vanaf 21 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en de zes afleveringen zijn dan ook beschikbaar op NPO Plus. Bekijk hieronder een trailer.

Unforgotten seizoen 5

Unforgotten is een Britse televisieserie over misdaaddrama’s, die voor het eerst werd uitgezonden op ITV op 8 oktober 2015. De serie is gemaakt en geschreven door Chris Lang en geregisseerd door Andy Wilson. Het programma volgt een team van Londense rechercheurs onder leiding van DCI Cassie Stuart (Nicola Walker) (Series 1–4), DCI Jessie James (Sinéad Keenan) en DI Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) terwijl ze koude gevallen van verdwijning oplossen en moord.

Het sieozen begint met detective Jessica James (Sinéad Keenan) die haar eerste dag op haar werk bij het cold case-team graag een goede indruk wil maken. En dat wil ze graag, want ze maakt zich toch wel zorgen dat ze opvolger is van Cassie Stuart, die geliefd was op haar werk. Bij haar eerste zaak worden er menselijke resten gevonden in pas gerenoveerd huis in Hammersmith, Londen. Het is nog onduidelijk uit welke periode deze resten komen, ze kunnen uit 1930 komen, maar ook uit meer recentere tijden. Jessica onderzoekt de zaak samen met Detective Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) en hun team bestaande uit Muray Boulting (Jordan Long), Fran Lingley (Caroline Main) en patholoog Leanne Balcombe (Georgia Mackenzie) en Kaz Willets (Pippa Nixon).

Elk seizoen bestaat uit zes afleveringen. Serie 1 tot en met 4 werden uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk in 2015, 2017, 2018 en 2021. Op 30 maart 2021 werd een vijfde seizoen aangekondigd en de eerste aflevering van serie 5 ging in februari 2023 in première op ITV.

Unforgotten heeft lovende kritieken gekregen. Tom Courtenay won in 2016 de BAFTA TV Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor de eerste serie en Mark Bonnar won de BAFTA Schotland 2017 voor Beste Acteur in Televisie voor de tweede serie.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter