Universal werkt aan prequel op The Mummy

Universal lijkt zijn selectie Universal Monsters-films verder uit te breiden, met naar verluidt de The Mummy prequel film als volgende op de agenda.

De industrie-scooper, Daniel Richtman, meldt in een post op Patreon dat The Mummy opnieuw tot leven zal worden gewekt in prequel-vorm. Hij schrijft: “De Mummy PREQUEL-film is nu in ontwikkeling bij Universal, waarbij Wes Tooke (Midway, The Rescue) het script schrijft.”

The Mummy prequel film

Er staat op dit moment niets meer op. We weten dus niet of dit een prequel is van de film van Karl Freund uit 1932 met Boris Karloff in de hoofdrol. Of dat het gebaseerd is op de geliefde remake van Stephen Sommers uit 1999 met Brendan Fraser in de hoofdrol. Misschien zou het een goede keuze zijn, gezien het 25-jarig jubileum van laatstgenoemde dit jaar en het krachtige nostalgische element ervan.

Bovendien is schrijver Tooke al verbonden met een mysterieuze Universal Monsters-revival. In 2020 werd gemeld dat er een reünie zou plaatsvinden tussen Channing Tatum, Phil Lord en Christopher Miller. Dat zou een ‘moderne, ironische thriller worden, geïnspireerd op de klassieke monstererfenis van Universal.’ Als je twee en twee bij elkaar optelt, klinkt het meer alsof de prequel van The Mummy losjes gerelateerd is aan de film van Sommers.

Eerder, in 2017, begon een mislukte poging om een ​​Dark Universe te creëren met The Mummy, met in de hoofdrol Tom Cruise. Vervolgens ging Universal stilletjes terug naar de tekentafel. Het nieuwe plan bestaat uit een reeks moderne adaptaties die geen narratieve verbindingen delen. Dat begon met The Invisible Man van Leigh Whannell, met Elizabeth Moss in de hoofdrol. Meer recentelijk hebben we twee verschillende Dracula-aanpassingen gehad met Renfield uit 2023 en The Last Voyage of the Demeter. Dit jaar kregen we een nieuwe interpretatie van Dracula’s Daughter van Scream-duo Radio Silence. Daarnaast keert Whannell terug met een remake van de Wolf Man die momenteel aan het filmen is.

Het verhaal van de prequel van The Mummy, uit welke film het ook komt, zou gebaseerd moeten zijn op het gebruikelijke verhaal. Imhotep, de vervloekte Hogepriester, komt weer tot leven als een levend, dood wezen, vastbesloten zijn verloren liefde weer tot leven te wekken.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter