Wanneer verschijnt The Crown seizoen 6 op Netflix?

Netflix heeft de releasedatum vrijgegeven van The Crown seizoen 6. Het laatste seizoen bestaat uit twee delen. Deel 1 wordt uitgebracht op 16 november en deel 2 op 14 december.

The Crown is geïnspireerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd gedramatiseerd in beeld. Het laatste seizoen van The Crown beslaat de roerige periode van 1997 tot 2005, waarin Tony Blair (Bertie Carvel) zijn stempel drukt.

The Crown seizoen 6

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown is een op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

Het eerste deel van het zesde seizoen van The Crown bestaat uit vier afleveringen en onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft.

In het tweede deel, verdeeld over zes afleveringen, worstelt prins William met zijn terugkeer naar universiteit Eton na de tragische dood van zijn moeder, terwijl de koninklijke familie moet omgaan met de wisselende publieke opinie. Terwijl koningin Elizabeth haar gouden jubileum viert, denkt ze na over de toekomst van de monarchie met het huwelijk van Charles en Camilla en het begin van een nieuw koninklijk sprookje met William en Kate.

De cast bestaat uit onder meer Elizabeth Debicki en Dominic West, die opnieuw in de huid kruipen van prinses Diana en prins Charles. Imelda Staunton is weer te zien als koningin Elizabeth II, vergezeld door Jonathan Pryce (prins Philip) en Lesley Manville (prinses Margaret). Ook keren Salim Daw (Mohamed Al Fayed) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed) terug. Nieuwkomers Rufus Kampa (prins William) en Fflyn Edwards (prins Harry) maken hun veelbelovende entree.

In het tweede deel zijn Ed McVey en Luther Ford te zien als prins William en prins Harry. Meg Bellamy schittert als Kate Middleton.

The Crown zou oorspronkelijk maar vijf seizoenen krijgen, maar werd toen toch verlengd met een zesde seizoen omdat de schrijvers meer tijd wilden om het verhaal af te ronden.

The Crown seizoen 6 deel 1 is vanaf 16 november 2023 exclusief te zien op Netflix, deel 2 vanaf 14 december 2023.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...