Wereldwijde storing legt Instagram en Facebook plat

Gebruikers van Facebook, Instagram en Messenger maken dinsdagmiddag melding van een grote storing. Inloggen is momenteel voor veel gebruikers niet mogelijk.

Veel gebruikers geven onder meer op X aan dat ze aanvankelijk dachten dat hun account opeens was verwijderd. Ook WhatsApp zou slechter bereikbaar zijn en X-concurrent Threads ligt eruit.

Op Allestoringen.nl zijn tienduizenden meldingen binnengekomen van Nederlanders die op dit moment problemen ondervinden met Facebook of Instagram. Ook vanuit andere landen wereldwijd worden problemen gemeld.

Later meer.Instagram en Facebook storing

De drie sociale media vallen onder moederbedrijf Meta. De problemen gelden voor zowel de websites als de apps van de drie media. Wat de oorzaak van het probleem is, en hoelang het gaat duren, is niet bekend. Een woordvoerder van Meta zegt vooralsnog alleen dat het bedrijf ‘weet dat mensen moeite hebben toegang te krijgen tot zijn services’.

Meta heeft geen algemene pagina waarop de status van verschillende diensten te zien zijn. Op een statuspagina voor zakelijke accounts maakt Meta wel melding van grote verstoringen bij inlogsystemen van Facebook en WhatsApp.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter