Werkt HBO Max aan een Hogwarts Legacy serie?

Een nieuw bericht bij Giant Freakin Robot beweert dat een HBO Max serie gebaseerd op de zojuist uitgebrachte Hogwarts Legacy videogame, die geïnspireerd is door de Harry Potter-franchise, in ontwikkeling is bij de streamer.

De site zegt dat de serie zich nog in de beginfase bevindt en, net als de game zelf, zich ruim voor de gebeurtenissen van zowel Harry Potter als de Fantastic Beasts-franchise zal afspelen.

Het spel speelt zich af in de jaren 1800 en laat spelers in de schoenen stappen van een student aan Hogwarts Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus die een zeldzaam vermogen heeft om oude magie aan te boren.

De game is een groot succes sinds de release op PS5, Xbox Series X/S en pc op 10 februari en kreeg goede recensies. In een interview met Variety heeft Warner Bros. Games president David Haddad gesproken naar meer delen voor Hogwarts Legacy. Hij zei:

“We are very pleased with the initial launch and see a bright future for our other platform launches.”

Hij voegde toe:

“The player engagement is spectacular. So far, we have tracked over 152 million hours played, 173 million magical plants grown, 115 million potions brewed and 556 million Dark Wizards defeated.”

Klik hier voor een abonnement op HBO Max met korting en kijk nu naar jouw favoriete films en series!  

HBO Max

Hogwarts Legacy serie

Hogwarts Legacy is een spel uit 2023, ontwikkeld door Avalanche Software en uitgegeven door Warner Bros. Games onder het label Portkey Games. De game speelt zich af in het Wizarding World-universum, eind 1800, een eeuw voor de gebeurtenissen in de Harry Potter-romans. De speler bestuurt een student aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus die leert omgaan met verschillende magische vaardigheden en objecten, geholpen door andere studenten en professoren, en betrokken is bij het ontrafelen van een oud geheim van de tovenaarswereld.

Hogwarts Legacy is de eerste release van Avalanche sinds de overname door Warner Bros. in 2017. De ontwikkeling begon in 2018, terwijl in hetzelfde jaar pre-release gameplay-beelden op internet werden gelekt. Na enige vertraging werd het op 10 februari 2023 uitgebracht voor PlayStation 5, Windows en Xbox Series X / S. De release staat gepland voor later in 2023 op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Vóór de release veroorzaakte de game controverse vanwege de opvattingen over transgenders van de Harry Potter- maker J. K. Rowling en beschuldigingen dat de game antisemitische stijlfiguren bevatte, wat leidde tot oproepen tot een boycot. De vroege toegang tot de game leidde tot recordbrekende gelijktijdige kijkers op streamingplatform Twitch, waardoor Hogwarts Legacy de meest bekeken game voor één speler aller tijden is. De game kreeg over het algemeen lovende kritieken van critici, met lof voor de gevechten, het wereldontwerp en de personages, en kritiek voor de zijmissies en technische problemen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...