Zuid-Koreaanse scifi-film Jung_E vanaf 20 januari op Netflix

De Zuid-Koreaanse scifi-film Jung_E is vanaf 20 januari 2023 te zien op Netflix. In een postapocalyptische nabije toekomst probeert een AI-onderzoeker een burgeroorlog te beëindigen door de hersenen van een oorlogsheld te klonen: die van haar moeder. Bekijk de trailer hieronder.

Jung_E op Netflix

De 22e eeuw. Door de klimaatverandering is de planeet onbewoonbaar geworden. Mensen leven in een door de mens gemaakte schuilkelder waar een burgeroorlog plaatsvindt. Jung-E is de elite leider van de geallieerde strijdkrachten. Zij wordt het onderwerp van een experiment dat om het klonen van hersenen draait. Seo-hyun, de directrice van het laboratorium, en Sang-hun zijn de verantwoordelijken voor het succes van het onderzoek. Volgens hen is het kloonexperiment een potentiële sleutel om de oorlog mee te winnen.

De film Jung_E (Koreaans 정이) werd geschreven en geregisseerd door Yeon Sang-ho, die zijn grote doorbraak beleefde met de horrorfilm Train to Busan. De hoofdrollen worden gespeeld door Kang Soo-yeon, Kim Hyun-joo en Ryu Kyung-soo. De film bevat het laatste filmoptreden van Kang Soo-yeon die stierf voordat deze werd uitgebracht.

Jung_E is vanaf 20 januari 2023 te zien op Netflix.

Afbeelding via Netflix

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...