Videoland V2 | Een app met problemen

De nieuwe Videoland V2 app verscheen een paar maanden en is te herkennen aan het rode logo (in plaats van zwart). Maar ook de Videoland V2 app kent zo problemen.

De app van Videoland liep regelmatig vast, had onlogische menustructuren en was niet de meest gebruiksvriendelijke app, maar Videoland wil dat goedmaken. Zo stapte ze eerder over op een nieuwe versie van de apps, genaamd Videoland V2. Daarmee verkleinen ze de kans op storingen en kunnen ze dezelfde kijkopties aanbieden op meer verschillende apparaten. Zo kun je op meer manieren van de content genieten en is het ontdekken van series en films makkelijker door de nieuwe vormgeving. Videoland V2 herken je aan het rode logo.

De nieuwe omgeving brengt vier grote veranderingen met zich mee. Videoland belooft minder storingen en onderbrekingen, er is een nieuw design, live kijken naar de RTL-zenders is verbeterd en er is een vernieuwd Kids-profiel.

Videoland V2

De dienst van RTL begon jaren geleden en heeft inmiddels een grote schare fans opgebouwd. Maar er is ook veel kritiek. Zo had de streamer regelmatig last van storingen en haperingen, vooral op momenten dat er een nieuw seizoen van een serie online verscheen. Daar wilde RTL iets aan doen en heeft daarvoor een nieuwe omgeving ontwikkeld. Videoland V2 is een compleet nieuw systeem waarbij alle apps volledig vernieuwd worden. Je moet wel even de nieuwe apps (met het rode logo) installeren en je kunt gewoon inloggen met je bestaande gegevens.

Videoland V2 problemen

In de recensies in de PlayStore is te lezen dat de nieuwe V2 app niet per se een verbetering is. En ook op sociale media uiten gebruikers hun frustraties. Zo klagen gebruikers over dat de app continu blijft hangen, missende ondertiteling en vooruit kijken werkt ook niet meer. Videoland heeft hier op gereageerd door te zeggen:

“Het is uiteraard vervelend dat klanten problemen ervaren, met name klanten die eerder geen problemen hadden. En het is belangrijk dat ze weten dat dit maar tijdelijk is. We ontwikkelen hard door op het nieuwe platform. Stabiliteit is de basis en we hebben geprobeerd zoveel mogelijk van de veelgebruikte features van V1 op V2 te zetten. Van de honderden features die we aanbieden was een enkeling nog niet direct aanwezig bij de lancering van de nieuwe app.”

Aanbod van Videoland

Videoland heeft met duizenden films en series uit binnen- en buitenland het grootste en meest gevarieerde online aanbod van Nederland. Populaire series zijn o.a. The Handmaid’s Tale, Killing Eve, Mocro Maffia, Judas, The Good DoctorHier vind je een overzicht van het aanbod. Daarnaast biedt Videoland ook Live en Replay TV aan. Het aanbod is onder te verdelen in uiteenlopende genres, waaronder een groot aantal films en series voor kinderen. Het aanbod wordt maandelijks aangevuld met onlangs uitgebrachte films, slechts enkele maanden nadat ze in de bioscoop zijn verschenen. Daarnaast produceren ze ook zelf series of documentaires.

Videoland kosten

Videoland heeft tegenwoordig drie abonnementen: Basis, Plus en Premium. Alle abonnees krijgen hetzelfde aanbod aan series, films en programma’s. Het verschil zit hem in de aanwezigheid van advertenties, het aantal schermen waarop Videoland tegelijkertijd te bekijken is en toegang tot de Download To Go-functie. Je kunt kiezen voor een abonnement voor €4,99, €8,99 of €10,99 per maand.

Videoland V2

Basis-abonnement

 • Series, films en programma’s zijn met reclame te bekijken.
 • Je kan op 1 apparaat tegelijk kijken.
 • Je kan geen video’s downloaden en offline bekijken.
 • Maandelijks betaal je €4,99.

Plus-abonnement

 • Series, films en programma’s zijn reclamevrij te bekijken.
 • Je kan op 2 apparaten tegelijkertijd kijken.
 • Je kan gebruik maken van Download to Go om offline te kijken.
 • Maandelijks betaal je €8,99

Premium-abonnement

 • Series, films en programma’s zijn reclamevrij te bekijken.
 • Je kan op 4 apparaten tegelijkertijd kijken.
 • Je kan gebruik maken van Download to Go om offline te kijken.
 • Maandelijks betaal je €10,99.

Videoland proefperiode

Als nieuwe gebruiker krijg je eenmalig gratis toegang tot Videoland ongeacht welk abonnement je hebt gekozen (Basis, Plus of Premium). Ze vragen je om een verificatiebetaling te doen van €0,01 om zo jouw proefperiode van twee weken te starten. Je zit nergens aan vast, je kunt op elk moment opzeggen. Als je binnen de proefperiode van twee weken opzegt, zal er niets meer in rekening worden gebracht. Je abonnement op Videoland gaat in op het moment dat je het abonnement voor het eerst activeert.

Videoland opzeggen

Wil je Videoland opzeggen? Dat gaat erg makkelijk en kan online via de website. Je abonnement stopzetten kan op ieder moment.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter