ABC vernieuwt Station 19 voor seizoen 7

ABC vernieuwt officieel Station 19 voor seizoen 7, maar met één grote verandering aangezien duo Zoanne Clack en Peter Paige het overnemen als showrunners.

De serie volgt een cast van personages die bij de brandweer van Seattle werken terwijl ze jongleren met werk en relaties. De show is ook een spin-off van Grey’s Anatomy, dat in het verleden meerdere cross-overs met de serie heeft gehad.

Nu meldt Variety dat Station 19 seizoen 7 is bevestigd. Krista Vernoff, die sinds seizoen 3 als showrunner fungeert, wordt opgevolgd door hoofdschrijver Zoanne Clack en regisseur Peter Paige. Clack heeft een verklaring vrijgegeven over de toekomst van Station 19, die hieronder kan worden gelezen:

“I feel incredibly honored to be entrusted with this dynamic and relevant show alongside Peter. The diversity of the cast, writers, and crew in addition to their enormous talent and dedication to their craft makes this a thrilling adventure to undertake. We are excited about the stories we get to tell using this worldwide platform and both understand the responsibility of being able to share them as we reach into millions of homes weekly. Many thanks to Krista and Shondaland for this opportunity and their faith in us.”

Station 19 seizoen 7

Station 19 is een brandweerkazerne in Seattle, Washington. Wanneer de kapitein van deze kazerne, Pruitt Herrera, ernstig gewond raakt en zijn taken niet langer kan uitvoeren, is het tijd om een nieuwe kapitein te benoemen. Jack en Andy lijken de aangewezen personen voor het kapiteinschap, maar de uiteindelijke beslissing maken is nog niet zo gemakkelijk voor overkoepelend kapitein Ripley. Ondertussen riskeren de mannen en vrouwen van Station 19 elke dag hun leven om de inwoners van hun Seattle veilig te houden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jaina Lee Ortiz, Jason George, Boris Kodjoe, Grey Damon, Barrett Doss, Jay Hayden, Okieriete Onaodowan, Danielle Savre, Stefania Spampinato, Carlos Miranda.

Station 19 is een spin-off van de langlopende populaire serie Grey’s Anatomy. In de serie wordt dan ook regelmatig een cross-over gemaakt naar het Grey Sloan Memorial Hospital. Het is de tweede spin-off van Grey’s Anatomy na Private Practice).

Stacy McKee, Shonda Rhimes, Betsy Beers en Paris Barclay zijn de uitvoerende producenten van de serie. Het wordt geproduceerd door Shondaland en ABC Signature, met McKee als showrunner voor de eerste twee seizoenen, later vervangen door Krista Vernoff sinds seizoen drie.

In mei 2017 ontving de spin-off een serieorder van ABC en ging in première op 22 maart 2018. In maart 2020 vernieuwde ABC de serie voor een vierde seizoen, dat op 12 november 2020 in première ging. In mei 2021 werd de serie verlengd voor een vijfde seizoen, dat in première ging op 30 september 2021. In januari 2022 werd de serie verlengd voor een zesde seizoen, dat op 6 oktober 2022 in première ging.

Station 19 seizoen 1 t/m 5 zijn te zien op Disney Plus Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...