Beeld & Geluid lanceert online tentoonstelling Joop van den Ende

Mediamuseum Beeld & Geluid presenteert op 5 februari 2024 een online tentoonstelling over de lange carrière van Joop van den Ende. De interactieve website is inmiddels gelanceerd en is voor iedereen gratis toegankelijk via dit speciale platform.

In dit interactieve oeuvre-overzicht neemt André van Duin je mee langs alle hoogtepunten uit de carrière van Joop van den Ende. ‘Ambassadeurs’ van deze onderdelen zijn Simone Kleinsma, Pia Douwes, Jeroen Krabbé, Ron Brandsteder, Henny Huisman, Danique Graanoogst, Caroline de Bruijn, Erik de Vogel, Hans Klok, Johnny Kraaijkamp en Tim Oliehoek. Zij nemen de bezoekers mee langs de fragmenten uit hun vakgebied.Joop van den Ende bij Beeld & Geluid

Voorafgaand aan de tentoonstelling organiseerde Beeld & Geluid in oktober 2023 de Masterclass – Joop van den Ende: Het kan altijd beter. Joop van den Ende vertelt in de online masterclass over het media-productievak en cultureel ondernemerschap. In gesprek met Eva Jinek komen aan de hand van vijf thema’s (succes, talent, zaken doen, creativiteit en geld) zijn ervaringen, successen en tips aan bod. Een masterclass voor de nieuwe generatie media- en cultuurmakers.

Joop van den Ende opent begin jaren 80 zijn eigen studiocomplex: TV Studio Aalsmeer. Het blijkt een kraamkamer van vele succesvolle programma’s. Amusementshows zoals de Soundmixshow, de SurpriseshowRon’s Honeymoonquizde 1-2-3 Show en natuurlijk Wedden dat..?. Maar ook de opnames voor de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden en de comedyseries SamSam en Het Zonnetje in Huis vinden er plaats. Programma’s die door miljoenen mensen worden bekeken en door vele generaties worden gekoesterd.

Benieuwd naar meer verhalen over de succesprogramma’s van Joop? Op zondagmiddag 25 februari 2024 dompelt Beeld & Geluid zich onder in de sfeer van weleer. Irene Moors en Henny Huisman nemen je mee achter de schermen. Zij halen herinneringen op met Erik de Vogel en Caroline de Bruijn (Ludo en Janine in Goede Tijden Slechte Tijden) en Bert van der Veer, jarenlang programmadirecteur bij Joop van den Ende.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...