Britse acteur Tom Wilkinson overleden

De Britse acteur Tom Wilkinson is op 75-jarige leeftijd overleden. De acteur was vooral bekend van zijn rollen in films als The Full Monty, Shakespeare In Love en The Best Exotic Marigold Hotel.

De acteur is in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen thuis overleden. Zijn dood was plotseling. Een verklaring van zijn agent:

“It is with great sadness that the family of Tom Wilkinson announce that he died suddenly at home on December 30. His wife and family were with him. The family asks for privacy at this time.”

Tom Wilkinson overleden

Hij won in 1997 een BAFTA voor zijn rol in The Full Monty. Hij speelde de rol 26 jaar later nog eens toen streamingdienst Disney Plus een serie maakte.

Daarnaast werd Wilkinson zes keer genomineerd voor een BAFTA en twee keer voor een Oscar. Hij won ook een Emmy voor het spelen van Benjamin Franklin in de miniserie John Adams uit 2008 en een Emmy-nominatie als John F Kennedy’s vader Joe in The Kennedys. Hij speelde ook president Lyndon B Johnson in Selma uit 2014.

Wilkinson speelde in meer dan 130 films en series, waaronder Batman Begins, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Valkyrie, Sense and Sensibility, Shakespeare in Love, The Grand Budapest Hotel en Denial.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...