Geen bioscooprelease voor Butcher’s Crossing in Nederland

UPDATE: Just Entertainment schrapt de bioscooprelease van Butcher’s Crossing in Nederland die oorspronkelijk gepland stond op 11 januari 2024. De film zal vanaf maart 2024 beschikbaar zijn op verschillende VOD platformen in Nederland.


Filmdistributeur Just Entertainment brengt dit najaar de film Butcher’s Crossing naar de Nederlandse bioscoop. Butcher’s Crossing is de verfilming van de gelijknamige roman uit 1960 van John Edward Williams die een aangrijpend en grotendeels onbekend hoofdstuk behandelt uit de Amerikaanse geschiedenis. De hoofdrol wordt vertolkt door Nicolas Cage en de regie is in handen van Gabe Polsky. De Amerikaanse western ging in première op het Toronto International Film Festival (TIFF) en wordt in oktober gereleased.

Butcher’s Crossing niet in Nederland

Butcher’s Crossing vertelt het meeslepende verhaal van de jonge Will Andrews die in 1873 Harvard verlaat om op zoek te gaan naar een diepere betekenis van het leven. Tijdens zijn reis ontmoet Andrews de ervaren en ambitieuze buffeljager Miller en huurt hem in om op zoek te gaan naar een mythische kudde in de Rocky Mountains. Deze gevaarlijke reis confronteert hem met de ruige en meedogenloze aspecten van de wildernis.

Het is een verfilming van de geprezen roman van John Edward Williams en biedt een diepgaande kijk op de menselijke aard en de gevolgen van menselijk handelen op de natuurlijke wereld.

De hoofdrollen worden gespeeld door Nicolas Cage, Fred Hechinger, Xander Berkeley, Rachel Keller, Jeremy Bobb, Paul Raci. De regie is in handen van Gabe Polsky.

De film is vanaf 11 januari 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...