Kina & Yuk vanaf 21 februari in de bioscoop

In het intrigerende documentaire Kina & Yuk, van de Franse Guillaume Maidatchevsky (script en regie), krijgt het leven van een Arctisch vossenkoppel een onverwachte wending door de impact van klimaatverandering. Wanneer het mannetje vast komt te zitten op een stuk afgebroken ijs, wordt het zwangere vrouwtje gedwongen om in haar eentje te overleven te midden van roofdieren. Zullen ze erin slagen elkaar op tijd te vinden voor de geboorte van hun welpen? De film draait 21 februari in het filmtheater. Bekijk de trailer hieronder.

Kina & Yuk

De documentaire volgt een poolvossenpaar dat wordt gescheiden wanneer het mannetje vast komt te zitten op een stuk losgeraakt ijs. Zijn hoogzwangere partner moet alleen zien te overleven, terwijl honger en roofdieren dichterbij komen. Het familiedrama brengt de poolvossen in contact met een groot aantal andere Arctische dieren, waaronder lemmingen, ijsberen, rode vossen, poolwolven en nertsen.

Het idee voor Kina & Yuk ontstond door een nieuwsbericht in 2018 over drie krabvissers die een gestrande Arctische vos redden van een afgebroken ijsberg voor de kust van het Canadese Labrador. Geïnspireerd door de foto van het dier op een stuk ijs neemt de film de kijker mee om te ontdekken hoe de vos daar belandde. Het resultaat is een meeslepend verhaal over aanpassing, veerkracht en overleven in een wereld die snel verandert.

Het avonturendrama voor jong en oud is gemaakt met live-action beelden van echte dieren in hun natuurlijke habitat en is gefilmd in de adembenemende landschap van de Yukon in Northwestern Canada. Actrice Ilse Warringa (De Luizenmoeder) verrijkt de film met een voice-over.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...