Cast Pretty Woman De Musical | Shanna Slaap & Jan Kooijman spelen hoofdrollen

De cast van de musical Pretty Woman krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn de namen van de twee hoofdrollen bekendgemaakt.

Shanna Slaap gaat de hoofdrol van Vivian Ward spelen in de musical Pretty Woman, geproduceerd door Stage Entertainment. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Julia Roberts. Slaap zei:

“Ik ben er trots op dat ik na een spannend auditieproces uit vele bekende namen ben gekozen voor de hoofdrol in Pretty Woman. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om mij verder te ontwikkelen en nu als leading lady op het toneel te kunnen staan. Ik geloof in blijven leren, hard werken en nooit stoppen met dromen!”

Jan Kooijman maakt zijn musicaldebuut en kruipt in de huid van zakenman Edward Lewis, die in de gelijknamige film werd gespeeld door Richard Gere. Kooijman zie:

“Ik kijk ernaar uit om de rol van Edward mij eigen te maken, met een groot talent als Shanna Slaap als Vivian Ward aan mijn zijde. Dat ik nu voor het eerst het acteren met zingen mag combineren op een toneel, is voor mij de kers op de taart.”

Daarnaast zijn er rollen voor Dana van der Geer (Kit De Luca), Mitch Wolterink (Happy Man / Mr. Thompson / Hollister) en Reinier Démeijer (Phillip Stuckey).

Stage Entertainment Nederland brengt de musical Pretty Woman, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1990, vanaf 21 september 2023 in het Beatrix Theater Utrecht. Gebaseerd op de iconische film uit de jaren ’90 met Julia Roberts en Richard Gere. Geniet van de glitter en glamour met als decor de straten van Hollywood in een verhaal vol romantiek en humor.

Pretty Woman de Musical cast

De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Maar hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk…

De musical ging in 2018 in première in Chicago waarna een run van 448 voorstellingen op Broadway volgde. Pretty Woman brak – al vóór de première – vier keer het box office-record in Broadway’s Nederlander Theatre en won drie keer de Audience Choice Award.

De muziek is van Grammy Award winnaar Bryan Adams (Summer of ’96, Heaven, Run to You) en songwriter partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J. F. Lawton. De Nederlandse regie is in handen van Carline Brouwer. Artistieke duizendpoot Lisa Loeb is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling van het script en de nummers van de musical Pretty Woman. De zangeres, comedian, schrijver en presentator werd bekend bij het grote publiek nadat zij in de zomer van 2021 De Slimste Mens won.

Pretty Woman de Musical is vanaf september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Boek nu alvast je tickets hier.

Afbeelding via Stage Entertainment

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...