Dalgliesh seizoen 2 vanaf 2 september op NPO 2

De Britse detectiveserie Dalgliesh seizoen 2 is vanaf 24 augustus te zien op NPO Plus. Ook kun je vanaf 2 september terecht op NPO 2. De bedachtzame inspecteur Dalgliesh, een gedichten schrijvende weduwnaar, onderzoekt begin jaren 70 diverse moordzaken. Daarbij wordt hij bijgestaan door zijn collega, brigadier Kate Miskin. Ze krijgen te maken met de duistere uitwassen van de menselijke geest. Bekijk hieronder een trailer.

Dalgliesh seizoen 2

Januari 1975. Inspecteur Dalgliesh wordt naar de verpleegschool Nightingale House gestuurd om de dood van Heather Pearce te onderzoeken die vergiftigd is. Dalgliesh denkt dat er schoonmaakmiddel in de melk werd gedaan. De volgende ochtend probeert verpleegster Dakers te vluchten, maar ze wordt gevat. Ze bekent dat ze ooit tien pond had gestolen en dat Pearce haar daarmee chanteerde. Verpleegster Fallon, die herstelt van ziekte in het ziekenhuis ter plaatse, ontkent eerst dat ze teruggekeerd is naar Nightingale House de ochtend van Pearce haar dood, maar geeft later toch toe dat ze het wel deed, om persoonlijke brieven op te halen. Die nacht wordt Fallon dood gevonden in haar bed…

De hoofdrollen worden gespeeld door Bertie Carvel, Jeremy Irvine, Carlyss Peer, Alistair Brammer. De serie is gebaseerd op de romans van P.D. James. Helen Edmundson bewerkte de boeken tot een serie.

Deze zesdelige serie was in november 2021 voor het eerst te zien op Channel 4 en Acorn.

Dalgliesh seizoen 2 is vanaf 2 september te zien op NPO 2. De hele serie is vanaf 24 augustus te streamen op NPO Plus.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...