De film EO draait vanaf 2 maart in Nederland in de bioscoop

De wereld is een mysterieuze plek wanneer deze gezien wordt door de ogen van een dier. De film EO (“eee-ohhh”) draait vanaf 2 maart 2023 in Nederland in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.

EO film nederland bioscoop

De film EO in Nederland in de bioscoop

De wereld is een mysterieuze plek wanneer deze gezien wordt door de ogen van een dier. EO (“eee-ohhh”), een grijze ezel met melancholische ogen, ontmoet zowel goede als slechte mensen op zijn levenspad door het hedendaagse Polen en Italië. Hij ondergaat vreugde en pijn, de willekeur van het rad van fortuin, maakt van zijn geluk een ramp en zijn wanhoop dan weer een onverwachte meevaller. Maar in tegenstelling tot de mens, verliest hij nooit zijn onschuld.

De cast bestaat uit namen als Sandra Drzymalska als Kasandra, Lorenzo Zurzolo als Vito, Mateusz Kościukiewicz als Mateo, Isabelle Huppert als de gravin.

De Poolse legende Jerzy Skolimowski levert een visueel experimentele aanvulling op Robert Bresson’s zwart-wit drama Au Hasard Balthazar uit 1966. EO sleepte in 2022 de ‘Jury Prize’ op het Filmfestival van Cannes in de wacht. EO werd genomineerd voor de Academy Award voor Best International Feature Film tijdens de 95e Academy Awards.

De film EO draait vanaf 2 maart 2023 in Nederland in de bioscoop.

Afbeelding via The Searchers

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...