De film Golda vanaf september in de Nederlandse bioscoop

De eerste trailer voor de film Golda is vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken. Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die vertolkt wordt door Helen Mirren. De film speelt zich af tijdens de 19 dagen van de Yom Kippoer-oorlog in 1973, terwijl Meir veel beslissingen moet nemen om te voorkomen dat Israël instort.

Golda film trailer

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady’ van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.

De thriller is geregisseerd door Guy Nattiv op basis van een script geschreven door Nicholas Martin. Naast Mirren zijn er ook rollen voor Camille Cottin en Liev Schreiber.

Golda draait vanaf 21 september 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...