De Sissi film trilogie weer op tv te zien!

Op 1 januari (Nieuwjaarsdag) is de Sissi film trilogie te zien op tv. De films uit de jaren 50 met Romy Schneider als keizerin Sissi zijn te zien op RTL 8.

Sissi film trilogie op tv

Het valt de jonge keizerin moeilijk zich geheel te richten naar de strenge hofetiquette, vooral persoonlijk door aartshertoging Sophie, haar schoonmoeder. Na de geboorte van een prinsesje spitsen de reeds ontstane conflicten zich toe: Sophie wil namelijk het kind opvoeden. Sissi vlucht naar haar ouderlijk huis, maar na enige tijd volgt toch een algehele verzoening. Het keizerlijk paar wordt aan het slot gekroond door koning en koningin van Hongarije.

Sissi is een Oostenrijkse speelfilm uit 1955, onder regie van Ernst Marischka, die ook het scenario schreef. Het is het eerste deel uit een serie van drie films over het leven van Elisabeth. Sissi – De jonge keizerin dateert uit 1956, Sissi – De woelige jaren uit 1957. De Sissi films behoren tot de best bekeken Duitsgesproken films aller tijden. De films waren voor hoofdrolspeelster Romy Schneider de doorbraak naar succes.

Naast Romy Schneider en Karlheinz Böhm zijn er ook rollen voor Gustav Knuth, Magda Schneider, Uta Franz.

De Sissi film marathon start op 1 januari 2023 om 18:00 uur met de eerste film Sissi op RTL 8. Daarna volgt de tweede film Sissi – De Jonge Keizerin om 20:00 uur en tot slot om 22:05 uur de laatste film Sissi – De woelige jaren.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter