Zootopia 2 krijgt releasedatum in 2025

Na lang wachten is er eindelijk een releasedatum voor Zootopia 2 aangekondigd, een vervolg op de veelgeprezen film uit 2016. Disney CEO Bob Iger onthulde het nieuws tijdens Disney’s Q1-inkomstengesprek. Na de release verdiende Zootopia meer dan $ 1 miljard aan de wereldwijde kassa, en een vervolg leek vrijwel zeker. De nieuwe film zal op 26 november 2025 verschijnen in de bioscoop.Zootopia is niet de enige veelgeprezen animatiefilm die vervolgliefde krijgt van Disney. Iger onthulde dat de sequels Frozen 3 en Toy Story 5 ook in de maak zijn.

“Today I’m so pleased to announce that we have sequels in the works from our animation studios to some of our most popular franchises, Toy Story, Frozen, and Zootopia. we’ll have more to share about these productions soon. but this is a great example of how we’re leaning into our unrivaled brands and franchises.”  

Disney bracht eerder Zootopia+ uit, een serie korte films waarin drie sets personages uit de originele film werden gevolgd: de luiaards, de tijgerdansers en de maffia-spitsmuizen. De serie met zes afleveringen was een luchtige en leuke toevoeging aan de franchise die in november 2022 verscheen.

Zootopia 2

Zootopia is een stad als geen ander. Er wonen allerlei dieren door elkaar heen, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Het maakt niet uit. Wanneer de optimistische agent Judy Hopps in de stad komt, blijkt dat ze het eerste konijn is op een politiebureau waar alleen maar ruige dieren werken. Ze zal zichzelf bewijzen en springt op een interessante zaak. Ook als ze hiervoor moeten samenwerken met de snel pratende, sluwe vos Nick Wilde.

De stemmen worden ingesproken door Jason BatemanGinnifer Goodwin, Idris Elba, Octavia Spencer, J.K. Simmons, Jenny Slate, Alan Tudyk, Tommy Chong, Nate Torrence, Raymond Persi, Bonnie Hunt en Tommy Lister. Ook heeft zangeres Shakira een cameo.

Zootopia (Zootropolis) werd geregisseerd door Jared Bush van een scenario geschreven door Bush en Phil Johnston, en een verhaal van Howard, Moore, Bush, Johnston, Jim Reardon, Josie Trinidad en Jennifer Lee.

Afbeelding via Disney

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...