Eerste trailer animatie film Mummies

Mummies is een grappige en avontuurlijke Warner Bros. Pictures-animatiefilm voor het hele gezin, gemaakt door de producent en schrijvers van Ted & De Schat van de Mummie en Race naar de Maan.

Mummies film

Mummies film

De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

De Nederlandse stemmencast van Mummies wordt later bekendgemaakt.

Mummies is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als Ted & De Schat van de Mummie en Ted & Het Geheim van Koning Midas. Het script is mede geschreven door Jordi Gasull en Javier Barreira, winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor Ted & De Schat van de Mummie. Gasull is tevens de producent van de film. Pedro Solís, directeur van de animatiestudio Core Animation en schrijver/regisseur van de met een Goya Award bekroond korte animatiefilm Strings, is ook bij de film betrokken.

De filmmuziek is gecomponeerd door Goya Award-winnaar Fernando Velazquez, die vaak heeft samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie originele liedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull.

Warner Bros. Pictures presenteert een productie van 4Cats Pictures SL, Anangu Grup SLU en Moomios Movie AIE, met medewerking van Atresmedia Cine, met medewerking van MOVISTAR+ en met medewerking van TV3.

Mummies is vanaf 22 februari 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien, in de Nederlandstalige versie.

Afbeelding via Warner Bros. Discovery

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: