Eerste trailer voor Mufasa: The Lion King

Disney heeft de eerste trailer van Mufasa: The Lion King online uitgebracht. Bekijk deze hieronder. Mufasa: The Lion King draait vanaf 18 december 2024 in de Nederlandse bioscoop.

Aaron Pierre neemt de beroemde rol over van James Earl Jones, die zowel de stem verzorgde in de originele animatiefilm uit 1994 als de live-action film uit 2019. Kelvin Harrison Jr. zal de rol van Taka spelen, die beter bekend staat als Scar tegen de tijd dat fans hem ontmoeten in The Lion King.

In de film spelen ook Billy Eichner en Seth Rogen hun rol als Timon en Pumba opnieuw, en John Kani keert terug als Rafiki.

Het oorsprongsverhaal van Mufasa wordt geregisseerd door Moonlight-regisseur Barry Jenkins. Scenarist Jeff Nathanson, de schrijver van de live-action film, is ook betrokken bij de prequel.

Mufasa: The Lion King trailer

Mufasa The Lion King

Mufasa: The Lion King trailer

In Mufasa: The Lion King schakelt Rafiki in om de legende van Mufasa door te geven aan de jonge leeuwenwelp Kiara, dochter van Simba en Nala, waarbij Timon en Pumbaa hun kenmerkende schtick lenen. Het verhaal, verteld in flashbacks, introduceert Mufasa als een weeswelp, verdwaald en alleen totdat hij een sympathieke leeuw ontmoet genaamd Taka – de erfgenaam van een koninklijke bloedlijn. De toevallige ontmoeting zet een uitgebreide reis in gang van een buitengewone groep buitenbeentjes die op zoek zijn naar hun lot. Hun banden zullen op de proef worden gesteld terwijl ze samenwerken om een ​​bedreigende en dodelijke vijand te ontwijken.

De film zal dienen als een voortzetting van de remake die werd geregisseerd door Emmy-genomineerde Jon Favreau (The Mandalorian) en meer dan $ 1,5 miljard verdiende aan de wereldwijde kassa.

De stemmencast van Mufasa: The Lion King bestaat uit Aaron Pierre als Mufasa, Kelvin Harrison Jr. als Taka, een leeuwenprins met een mooie toekomst die Mufasa als broer in zijn familie accepteert, Tiffany Boone als Sarabi, Kagiso Lediga als jonge Rafiki, Preston Nyman als Zazu, Mads Mikkelsen als Kiros, een formidabele leeuw met grote plannen voor zijn pride, Thandiwe Newton als Taka’s moeder Eshe, Lennie James als Taka’s vader Obasi, Anika Noni Rose als Mufasa’s moeder Afia, Keith David als Mufasa’s vader Masego, John Kani als Rafiki, Seth Rogen als Pumbaa, Billy Eichner als Timon, Donald Glover als Simba, waarbij Blue Ivy Carter wordt geïntroduceerd als Kiara, dochter van koning Simba en koningin Nala, en Beyoncé Knowles-Carter als Nala.

Lin-Manuel Miranda, die de muziek voor de film schrijft samen met Mark Mancina, en Lebo M, zei:

“Elton John. Tim Rice. Hans Zimmer. Lebo M. Mark Mancina. Beyoncé, Labrinth, Ilya Salmanzadeh. Beau Black, Ford Riley, the incredible music team on The Lion Guard, and so many musical contributors over the years. The Lion King has an incredible musical legacy with music from some of the greatest songwriters around, and I’m humbled and proud to be a part of it. It’s been a joy working alongside Barry Jenkins to bring Mufasa’s story to life, and we can’t wait for audiences to experience this film in theaters.”

Mufasa: The Lion King draait vanaf 18 december 2024 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...