Foundation seizoen 3 officieel aangekondigd

Foundation is verlengd voor een seizoen 3 op Apple TV+, waarmee de terugkeer wordt bevestigd van het sciencefictiondrama, gebaseerd op de baanbrekende werken van Isaac Asimov. Het verhaal volgt het duizendjarige verhaal van de Foundation, een bende ballingen die ontdekken wat nodig is om het Galactische Rijk te redden. Matt Cherniss, hoofd programmering voor Apple TV+, in een verklaring:

“We have all been incredibly impressed with the ambitious, action-packed and imaginative adaptation that David and the rest of this gifted creative team and cast have brought to life with this premium sci-fi series from day one.” 

Cherniss vervolgde:

“To watch Foundation become such a global hit has been beyond exciting with audiences around the world continuing to be captivated week after week by this dramatic and compelling journey to save humanity. We can’t wait for everyone to experience what is in store for characters old and new in season three.”

Bekijk hieronder de trailer van Foundation seizoen 2.Foundation seizoen 3

Meer dan een eeuw na de finale van seizoen één, stijgt de spanning door de hele melkweg in seizoen twee van Foundation. Terwijl de Cleons uiteenvallen, smeedt een wraakzuchtige koningin plannen om Empire van binnenuit te vernietigen. Hari, Gaal en Salvor ontdekken een kolonie Mentalics met psionische vermogens die de psychohistorie zelf dreigen te veranderen. De Foundation is de religieuze fase ingegaan, de Kerk van Seldon verkondigend in de Outer Reach en aanzetten tot de Tweede Crisis: oorlog met het rijk.

De Foundation serie van Apple TV+ is afkomstig van maker en uitvoerend producent David S. Goyer, die ook dienst doet als showrunner. Het beschrijft de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, verschuivende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.

De serie heeft rollen voor Jared Harris als Hari Seldon en Lee Pace als Brother Day samen met Lou Llobell als Gaal Dornick, Leah Harvey als Salvor Hardin, Laura Birn als Demerzel, Terrence Mann als Brother Dusk, Cassian Bilton als Brother Dawn en Alfred Enoch als Raych. Holt McCallany, Ben Daniels, Rachel House, Isabella Laughland, Mikael Persbrandt, Kulvinder Ghir, Sandra Yi Sencindiver, Ella-Rae Smith, Dimitri Leonidas en Nimrat Kaur voegen zich bij hen in seizoen 2.

Foundation is uitvoerend geproduceerd door Robyn Asimov, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg en Bill Bost. Het is een coproductie tussen Apple Studios en Skydance Television.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...