Sisi seizoen 3 vanaf 5 januari te zien bij de NPO

Vanaf 5 januari 2024 kijk je op NPO 2 naar Sisi seizoen 3. De hele serie is vanaf 21 december al te streamen op NPO Plus. Voor het koninklijk periodedrama keren Dominique Devenport en Jannik Schümann terug als Oostenrijkse keizerin Elisabeth en echtgenoot keizer Franz Joseph.

Sisi was een hit voor RTL, dat succes heeft met zowel het streamen van de reeks op het RTL+-platform als het uitzenden ervan op het lineaire kanaal in Duitsland. Beta heeft de serie verkocht aan meer dan 100 gebieden wereldwijd, waaronder Mediaset in Italië, TF1 in Frankrijk en Globoplay in Brazilië.

De eerste tweede seizoenen van de populaire serie is waren te zien bij NPO2 en NPO Plus. Deze serie moet je niet verwarren met Die Kaiserin, de Netflix serie over de legendarische Habsburgse keizerin Elisabeth.

Het eerste seizoen van de serie verscheen tijdens de feestdagen van 2021. Op 26 december 2022 volgde seizoen 2. Het is dus geen wonder dat het nieuwe seizoen rond de feestdagen verschijnt. Bekijk hieronder een trailer van Sisi seizoen 3.Sisi seizoen 3 op NPO

Het moderne verhaal van Sisi en hoe ze zich ontwikkelde van een zorgeloos meisje tot een zelfverzekerde keizerin. Tegelijk is dit het liefdesverhaal van twee jonge mensen gevangen tussen persoonlijk verlangen en politieke beperkingen, tussen macht en kwetsbaarheid in een decor van waanzinnige landschappen en zwierige hoepelrokken.

De geboorte van hun zoon en troonopvolger zou Franz en Sisi gelukkig moeten maken, maar het moment kan niet ongelukkiger. Zo krijgt Franz te maken met een machtsstrijd binnen Europa en een nieuwe oorlog dreigt. En hoewel Sisi probeert haar man te steunen, is zijzelf ongelukkig door haar leven in een gouden kooi. Wanneer ze voor een politieke missie naar Hongarije reist ontmoet ze graaf Andrássy. Sisi wordt verscheurd tussen haar man en deze rebellenleider … Uiteindelijk komt ze voor een moeilijke beslissing te staan.

In het derde seizoen zien we dat het leven van Sisi er niet makkelijker op wordt. Haar echtgenoot houdt zich vooral bezig met zijn werk, de opvoeding van haar kinderen wordt overgelaten aan andere mensen en Sisi voelt zich eenzaam. Heel erg eenzaam.

Dominique Devenport en Jannik Schümann keren in dit seizoen weer terug als Sisi en keizer Franz Josef. Giovanni Funiati is een nieuw gezicht in de cast en neemt de rol van de begeerlijke graaf Andrássy op zich. Désirée Nosbusch speelt de gevreesde schoonmoeder van Sisi.

In andere rollen zien we Tanja Sanding (Gravin Esterhazy), Paula Kober (Fanny), Julia Stammberger (Sisi’s moeder, Hertogin Ludovica), David Korbmann (Graaf Groenen), Pauline Rénevier (Hertogin Helene “Nene“, Zus van Sisi), Yasmani Stabader (Lajos Farkas), Giovanni Funiati (graaf Andrassy) en Marcus Greetings (Sisi’s vader, hertog Max).

Keizerin Elisabeth is algemeen bekend onder haar bijnaam Sisi, zoals haar familie haar noemde. Met deze naam ondertekende ze ook haar brieven naar intimi. Sissi, met dubbele s, is wijdverbreid vanwege de titel van de op haar leven gebaseerde filmtrilogie. Haar leven heeft film- en theatermakers en schrijvers geïnspireerd.

Hoeveel afleveringen heeft Sisi seizoen 3

Het derde seizoen van Sisi heeft 6 afleveringen. Het uitzendschema van Sisi seizoen 3 is als volgt:

  • Aflevering 1 – 5 januari 2024
  • Aflevering 2 – 12 januari 2024
  • Aflevering 3 – 19 januari 2024
  • Aflevering 4 – 26 januari 2024
  • Aflevering 5 – 2 februari 2024
  • Aflevering 6 – 9 februari 2024

Sisi seizoen 1 en 2 zijn nu al beschikbaar op NPO Plus.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...