Game of Thrones spin-off serie rondom Aegon Targaryen in de maak

HBO is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe spin-off serie van Game of Thrones, namelijk Aegon’s Conquest over Aegon Targaryen. Dit meldt The Hollywood Reporter.

HBO werkt samen met Mattson Tomlin, een veelgevraagd schrijver die niet genoemd werk heeft gedaan aan Matt Reeve’s The Batman en mede schrijft aan het komende vervolg The Batman Part II. Hij schreef ook de actiekomedie BRZRKR van Keanu Reeves en een geanimeerde Terminator-serie.Aegon Targaryen serie

Aegon’s Conquest is in feite een directe prequel op het populaire House of the Dragon en vertelt het verhaal van de bloedige en meedogenloze verovering van Westeros door de Targaryen. Het verhaal volgt de indringer Aegon Targaryen, die het continent Westeros veroverde met zijn zustervrouwen, Rhaenys en Visenya, en hun draken. Aegon verenigde met succes zes van de zeven koninkrijken in slechts twee jaar tijd, waarbij alleen Dorne met succes weerstand kon bieden.

Eén bron beschreef het project als een ‘back to basics’-benadering van het epische fantasy-universum van George R.R. Martin. Variety meldde begin vorig jaar eerder Aegon’s Conquest als een idee dat ter discussie stond.

De serie Game of Thrones, gebaseerd op de boeken van schrijver George R.R. Martin, was van 2011 tot en met 2019 te zien. Sinds Thrones in 2019 eindigde, zijn er veel prequels (en één vervolgidee) in ontwikkeling gebracht en sommige worden als niet langer actief beschouwd – hoewel HBO er de voorkeur aan geeft niet te zeggen dat welke optie dan ook volledig van tafel is, omdat er altijd de kans bestaat dat een ooit veelbelovende idee onder een andere schrijver herontwikkeld kan worden.

De inspanningen hebben geleid tot twee shows: House of the Dragon, dat deze zomer zijn tweede seizoen lanceert; en A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, dat dit jaar in productie gaat en gebaseerd is op Martin’s Dunk and Egg-novellen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...