Grease de musical in 2023 in Nederland

Musicalacteurs Tristan van der Lingen en Danique Graanoogstzitten middenin de try outs van Grease de musical 2023 in Nederland. De eerste scenefoto’s zijn vandaag verschenen. De musical zal op maandagavond 3 april in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daarna te zien zijn in diverse theaters tot en met eind oktober.

Na een intense zoektocht in het programma Op Zoek Naar is eerder bekend geworden dat Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst de rol van Danny en Sandy in de musical Grease gaan spelen. Producent Albert Verlinde is blij dat deze twee verrassende nieuwkomers de cast compleet maken. De overige castleden zijn Marjolijn Touw (schooldirectrice), William Spaaij (Vince Fontaine), Jonathan Vroege (Kenickie) en Esmée Dekker (Rizzo).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @grease_is_backGrease de musical in 2023 in Nederland

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease is een musical van Jim Jacobs en Warren Casey die in veel landen is geproduceerd en opgevoerd. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. De musical was voor het eerst in Nederland te zien in 1997, geproduceerd door Stardust. Een volgende revival speelde van 3 oktober 2006 tot en met 29 juli 2007, ditmaal geproduceerd door V&V Entertainment. Van september 2015 tot en met april 2016 was Grease weer in Nederland te zien.

Grease de musical 2023 cast

De cast van de 2023 versie van de musical Grease bestaat uit namen als Tristan van der LingenDanique GraanoogstMarjolijn Touw, William Spaaij, Jonathan Vroege, Esmée Dekker, Jules Avery, Gino Korsèl, Beau Jones, Luuk Haaze, Cheyenne Latu, Maxime Karsten, Joanne Rozal, Kaylee Peters, Elise Wanner.

Grease de musical 2023 speellijst

De musical gaat op tournee door Nederland en zal onder andere te zien zijn in:

 • Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden
 • Theaterhotel Almelo in Almelo
 • DeLaMar Theater in Amsterdam
 • Chassé Theater in Breda
 • Schouwburg Agnietenhof in Tiel
 • Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam
 • MartiniPlaza in Groningen
 • Orpheus Theater in Apeldoorn
 • TAQA Theater De Vest in Alkmaar
 • Theater aan het Vrijthof in Maastricht
 • Schouwburg Tilburg
 • Stadsschouwburg Utrecht
 • Parktheater in Eindhoven

De Nederlandse productie in 2023 is een coproductie van Senf Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment. Grease – The Musical staat garant voor een avond vol dans, muziek en humor. Met bekende hits als ‘Greased Lightnin’, ‘Summer Nights’ en ‘You’re the one that I want’!

Grease gaat op 3 april 2023 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en is tot eind oktober 2023 door heel Nederland te zien. Kijk voor tickets op greasemusical.nl

Afbeelding via Royal Promotions

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...