Stonehouse is vanaf 31 maart te zien op NPO

De Britse serie Stonehouse is vanaf 31 maart 2023 te zien op de NPO. De reeks dramatiseert het leven van de Britse minister John Stonehouse, die zijn eigen dood fakete. Bekijk hieronder een trailer.

De serie is deels fictief en deels op feitengebaseerd. Het is een verslag van hoe in november 1974 een prominente Britse Labour-politicus, John Stonehouse, de voormalige postbeambte-generaal binnen de regering van Harold Wilson en parlementslid voor Walsall North, verdween van het strand van een luxe hotel in Miami, Florida. Stonehouse liet alleen een netjes opgevouwen stapel kleren achter, nadat hij de zee in was gezwommen om zijn eigen dood te vervalsen.

Stonehouse op NPO

In november 1974 verdwijnt op het strand van een groot luxueus hotel in Florida de Labour minister en hooggeplaatst lid van de regering van Harold Wilson, John Stonehouse op onverklaarbare wijze. Op het strand ligt enkel netjes op elkaar gestapelde kleding. Het lijkt er op dat hij de zee in is gezwommen met de bedoeling om zich van het leven te beroven. Dan duikt hij plots weer op in Melbourne waar hij een nieuw leven leidt onder de naam van een overledend persoon.

De hoofdrollen worden gespeeld door Matthew MacfadyenKeeley Hawes, Emer Heatley, Kevin McNally, Dorothy Atkinson.

Het script komt van John Preston (auteur van A Very English Scandal) en de regie was in handen van Jon S. Baird (Stan & Ollie). De serie is voor het eerst uitgezonden van 2 tot 4 januari 2023.

Stonehouse is vanaf 31 maart 2023 te zien op NPO 2 en NPO Start en verschijnt dan tevens in zijn geheel op NPO Plus.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...