Harry Potter-acteur Michael Gambon overleden

De Iers-Britse acteur Michael Gambon is op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. Dat meldt zijn familie. Gambon was vooral bekend voor zijn rol als Albus Dumbledore uit de Harry Potter-films. Hij nam de rol na twee films over van acteur Richard Harris, toen deze onverwacht overleed. Zijn carrière omspande zes decennia. De acteur was te zien in meer dan 150 films en series, waaronder Gosford Park, The Insider, The Kings’s Speech.

Volgens zijn familie stierf Gambon in het ziekenhuis, omringd door zijn naasten.

Michael Gambon overleden

Gambon verhuisde met zijn ouders naar Londen toen hij vijf jaar was. Aanvankelijk opgeleid tot ingenieur, besloot hij op 21-jarige leeftijd acteur te worden. Naast vele rollen op het toneel in stukken van Shakespeare, Ayckbourn, en Pinter speelde hij ook voor de televisie en in films waardoor hij bekendheid kreeg bij het grote publiek.

Gambon begon zijn carrière in het theater naast Laurence Olivier. Hij was een van de originele leden van de Royal National Theatre. In zijn leven won hij onder meer drie Olivier Awards, twee Screen Actors Guild Awards en vier BAFTA’s. De acteur werd in 1998 geridderd door koningin Elizabeth II, vanwege zijn imposante en belangwekkende bijdrage aan de Britse cultuurwereld.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: