Actrice Famke Janssen terug naar Nederland voor Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con kondigt haar tweede Special Guest aan voor de Winter Editie op 18 en 19 november 2023. De Nederlandse Famke Janssen keert terug naar Nederland voor een bezoek aan Jaarbeurs Utrecht. Tijdens het tweedaagse evenement kunnen fans met haar op de foto, een handtekening bemachtigen en vragen stellen. Eerder werd Elijah Wood al aangekondigd voor het popcultuur event.

Famke Janssen op Heroes Dutch Comic Con 2023

Famke Janssen (1964) vertrok in de jaren tachtig naar de Verenigde Staten om aan de slag te gaan als model voor onder andere luxe modehuizen als Yves Saint Laurent en Chanel. Haar interesse in acteren leidde tot kleine rolletjes, maar in 1995 kwam haar grote doorbraak. Janssen werd in één klap wereldberoemd als bondgirl Xenia Onatopp in de James Bond-film GoldenEye (1995). De rol markeerde de start van een glansrijke acteercarrière.

De actrice is ook bekend van haar rol als dr. Jean Grey (ook wel Phoenix) in de originele X-Men trilogie, gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Marvel Comics. Als de roodharige mutant met telepathische en telekinetische krachten speelde Janssen een prominente rol in de superhelden franchise. Enige tijd na de release van deze originele trilogie, keerde ze tweemaal kort terug als Jean Grey in The Wolverine (2013) en X-men: Days of Future Past (2014).

Janssen kent ook veel successen in terugkerende personages voor diverse televisieseries en films. Zo was de Nederlandse onder andere te zien in de hitseries Nip/Tuck (2003–2010), Hemlock Grove (2013—2015) en How to Get Away with Murder (2015–2020). Ook vertolkte ze de rol van Lenore in de Taken-trilogie met Liam Neeson (2008, 2012 en 2014).

Fanke Janssen is het gehele weekend te gast tijdens de Winter Editie van Heroes Dutch Comic Con op 18 en 19 november in Jaarbeurs Utrecht. Afgelopen zomer was de meest succesvolle editie tot nu toe voor het terugkerende evenement; meer dan 55.000 bezoekers trokken richting Jaarbeurs voor een weekend vol popcultuur. Met zeven hallen en een buitenterrein was het de grootste editie van het festival.

De reguliere ticketverkoop gaat 29 september van start. Voor meer informatie over de tickets kijk je hier.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: