HBO Original Harry Potter serie regisseur en schrijver bekend

HBO heeft in samenwerking met Warner Bros. Television, Francesca Gardiner (Succession en His Dark Materials van HBO, Killing Eve) benoemd tot showrunner en uitvoerend producent, en Mark Mylod (Succession, Game of Thrones en The Last of Us van HBO) als uitvoerend producent en regisseur van meerdere afleveringen van de aankomende Harry Potter serie. De nieuwe HBO Original-serie, die momenteel in ontwikkeling is, zal te streamen zijn op HBO Max.

De nieuwe serie zal een trouwe bewerking zijn van de geliefde Harry Potter-boekenreeks van auteur en uitvoerend producent JK Rowling. De serie zal een nieuwe cast bevatten om een nieuwe generatie fans te betoveren met de magische details en personages waar Harry Potter-fans al meer dan vijfentwintig jaar van houden. Elk seizoen brengt Harry Potter deze avonturen naar een nieuw publiek over de hele wereld, terwijl de originele, klassieke en geliefde films de kern van de franchise blijven en wereldwijd te bekijken zijn.

Harry Potter serie op HBO Max

De Harry Potter-serie van zeven boeken werd geadapteerd in acht films die meer dan $7 miljard opleverden aan de wereldwijde kassa. Warner Bros. heeft ook de Fantastic Beasts prequel-filmreeks op zijn naam staan. Vier regisseurs werkten aan de Potter reeks, namelijk Chris ColumbusAlfonso CuarónMike Newell en David Yates.

Tientallen acteurs uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland speelden personages uit de Harry Potter-filmserie gebaseerd op de boekenreeks van J. K. Rowling. In alle films speelde Daniel Radcliffe Harry Potter, Rupert Grint speelde Ron Weasley en Emma Watson speelde Hermione Granger. Daarnaast waren er rollen voor acteurs als Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Harris, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson en Julie Walters.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...