Het Verloren Transport vanaf 20 april in de bioscoop

September Film heeft de trailer vrijgegeven van de speelfilm Het Verloren Transport van Saskia Diesing (Nena, Dorst, De Zitting). De hoofdrollen worden vertolkt door Hanna van Vliet (Anne+), de Duitse actrice Anna Bachmann en de Frans/Luxemburgse actrice Eugénie Anselin. Ook Bram Suijker speelt een rol in de film. Het Verloren Transport is vanaf 20 april 2023 te zien in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder.

Het Verloren Transport

Het Verloren Transport

In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone.

Het verloren transport is de laatste van drie treinen, waarmee kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog gevangenen werden afgevoerd uit Bergen-Belsen richting het kamp Theresienstadt. Na een dwaaltocht van twaalf dagen strandde de trein in het kleine Duitse dorp Tröbitz. In deze film vormen drie vrouwelijke perspectieven op de gebeurtenissen in het dorp de kern van het verhaal. Drie jonge vrouwen, drie nationaliteiten, drie talen. Ongeacht politiek of ideologie worstelen ze allemaal met dezelfde existentiële vragen: hoe overleven ze de chaos na hun bevrijding van het nazisme?

Het Verloren Transport draait vanaf 20 april 2023 in de bioscoop.

Afbeelding via September Film

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...