Jon M. Chu regisseert Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat film adaptatie

Wicked filmmaker Jon M. Chu gaat een nieuwe film versie regisseren van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, de beroemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber.

Chu zal zich herenigen met zijn In The Heights-producerpartner Scott Sanders om de muzikale bewerking van het oudtestamentische verhaal van Joseph te ontwikkelen. Lloyd Webber’s Really Useful Group wilde de show al lang ontwikkelen tot een Hollywood-spektakel en was op zoek naar partners om dat doel te bereiken. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat zal een scenario bevatten van Daniel Goldfarb.

Deadline meldt dat Chu al jaren “droomt” om de musical te regisseren. Ook bekend van het regisseren van de populaire komedie Crazy Rich Asians en de verfilming van In the Heights, is Chu momenteel in Londen om de tweedelige film Wicked te regisseren, met in de hoofdrollen Ariana Grande, Cynthia Erivo, Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Jeff Goldblum, Marisa Bode en meer.

Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat film

De musical is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat was de eerste grote productie van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. Hoewel het succes in eerste instantie bescheiden was, groeide de productie na de latere successen van het stel, Jesus Christ Superstar en Evita, eveneens uit tot een musicalhit die diverse keren in herproductie ging. Van oorsprong bedacht door Lloyd Webber en Rice als schoolmusical, is Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat de meest gespeelde musical ooit. De voorstelling was voor het eerst te zien op Broadway in 1982 en won meerdere Tony Awards en Drama Desk nominaties, waaronder Best Musical en Best Original Score.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...