Jon van Eerd regisseert West-End hit De Komedie Over een Bankoverval

Jon van Eerd neemt de regie op zich van het komische toneelstuk De Komedie Over een Bankoverval. In de Nederlandse versie van de bekende West End-productie The Comedy About a Bank Robbery zijn rollen weggelegd voor onder anderen Buddy Vedder, Suzanna Pleiter, Joey Schalker en Arie Cupé.

De Komedie Over een Bankoverval gaat over een stel ontsnapte boeven dat een kostbare diamant wil stelen. Daarvoor moet de groep bij een kluis zien te komen die wordt bewaakt door een stel niet al te slimme types. De voorstelling belooft behalve een comedy ook een acrobatische uitdaging te worden. Er zijn scènes met touwladders en luchtschachten en er worden ook scènes verticaal gespeeld.

De Komedie Over een Bankoverval

Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Daarnaast zorgt de zoektocht naar de diamant via luchtschachten, touwladders en plattegronden voor een dolkomische theaterbeleving.

Jon van Eerd regisseert en bewerkt deze unieke komedie rechtstreeks uit het Londense West-End. Deze komedie in de traditie van Harrie Vermeulen gaat nog een flinke stap verder dan je van hem gewend bent. Een onbetaalbaar kolderiek verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres. Dit is nooit eerder in de Nederlandse theaters vertoond. Acteurs die ondersteboven hun scène moeten spelen. Draaikolken en filmische achtervolgingen. Klapbedden met een eigen leven.

Naast Buddy Vedder, Suzanna Pleiter, Joey Schalker zullen ook Rogier Komproe, Arie Cupé, Martin van der Starre, Cathalijne de Sonnaville, Zjon Smaal en Lars Vaessen te zien zijn. De Komedie Over een Bankoverval is vanaf oktober te zien door het hele land. Koop hier je tickets!

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...