Kleinkinderen van de Oost vanaf 6 april in de bioscoop

Kleinkinderen van de Oost draait vanaf 6 april 2023 in de bioscoop.

Daan van Citters speelde als acteur samen met Joenoes Polnaya in de film De Oost (2021), waar op de set een hechte vriendschap ontstond tussen de twee. In Kleinkinderen van de Oost volgen ze het spoor van hun opa’s in Indonesië. Bekijk hieronder een trailer voor de film.

Kleinkinderen van de Oost

Kleinkinderen van de Oost

Daan van Citters en Joenoes Polnaya raakten bevriend op de set van speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun beider grootvaders, die namens Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout”, intergenerationeel trauma en de blijvende impact van het koloniale verleden. Daan en Joenoes ontdekken hoe een vaak verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Wat betekent dit voor hun toekomst?

Kleinkinderen van de Oost is geselecteerd als openingsfilm van het Movies that Matter festival 2023. De 15e editie van het Movies that Matter Festival wordt op vrijdag 24 maart geopend. Vanaf 6 april is de film te zien in de bioscoop.

De Oost kijken?

Ben je benieuwd waar je de film De Oost kunt kijken? De film is nu te zien op Amazon Prime Video en NPO Start & Plus.

De Oost (regisseur Jim Taihuttu) speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946, en vertelt het verhaal van Johan (Martijn Lakemeier), een jonge Nederlandse soldaat die samen met honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Gaandeweg raakt Johan in de ban van Westerling (Marwan Kenzari), een charismatische legerkapitein. Wanneer de oorlog escaleert en Westerling het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter