Komt er een Carnival Row seizoen 3 op Prime Video?

Komt er een Carnival Row seizoen 3 op Prime Video? Toen Carnival Row voor het eerst werd aangekondigd door Prime Video in 2017, klonk het als het soort stijlvolle fantasiemysterie. Het had van alles een beetje: een duidelijk gevoel voor stijl, een liefdesverhaal tussen hoofdpersonages gespeeld door Cara Delevingne en Orlando Bloom, en een allegorie voor immigratie en racisme.

In november 2022 werd stilletjes bevestigd dat het komende tweede seizoen het laatste zou zijn, waarbij de woorden “laatste seizoen” plotseling opdoken in de aankondigingen. Toen het eerste seizoen verscheen spraken de toenmalige showrunners Travis Beacham en Marc Guggenheim zich uit over hun plan voor ten minste vier seizoenen van het drama (via Collider), maar helaas is die visie geschrapt. Het laatste seizoen verschijnt nu op Prime Video na een periode van drie en een half jaar, waarin Beacham en Guggenheim werden vervangen door Erik Oleson. In een interview met RadioTimes.com erkende Bloom dat “er veel veranderingen waren aan de top van de voedselketen” tijdens de productie, en beschreef dat proces als “boven mijn salarisschaal”.

Maar de grootste factor die ertoe leidde dat de serie voortijdig werd beëindigd, zei Orlando, was de COVID-19 pandemie, waardoor de opnames van Carnival Row meer dan een jaar stil lagen. Hij zei:

“We were finishing what we thought was season 2 when the world went on pause, and we all went into hibernation. But whilst that was a really challenging time… everyone could work from home and look at the footage that we had, and really address what was there and what we could do more of – or improve upon. So in the time that we were shut down… they actually got a pretty interesting shape of what the show was.”

Bloom vervolgde:

“I think COVID really put the brakes on everything. It was jarring and so the thinking was, there was a lot of love for the show in season 1 – and certainly Amazon was super supportive – but really, we had so much footage that we were able to take this world and bring it to a conclusion in a really great way. And I love the idea of leaving people wanting more, rather than trying to wring the marrow out of everything.”

Er komt dus geen derde seizoen van Carnival Row. Hoewel er geen officiële redenen zijn gegeven, moet er een aanzienlijke financiële impact op de serie zijn geweest dankzij Covid-lockdowns, start-ups en reshoots. Omdat het budget al behoorlijk hoog was en er behoefte was aan meer op andere gebieden, zoals speciale effecten, stuntteams en kostuums voor de bovennatuurlijke en menselijke personages, zou de plotselinge nieuwe vraag naar gezichtsmaskers en Covid-monitors het budget aanzienlijk hebben verhoogd.

Carnival Row seizoen 3

Carnival Row is een fantasy-noir die zich afspeelt in de neo-victoriaanse stad Burgue. Mythische wezens die hun door oorlog verscheurde vaderland ontvluchten, zijn samengekomen in de stad en de spanningen broeien op tussen burgers en de groeiende allochtone bevolking. De groeiende populatie van bovennatuurlijke wezens worstelt om samen te leven met mensen – verboden om lief te hebben.

In een fantasiewereld waar mensen en andere wezens met elkaar in conflict komen, begint seizoen twee van Carnival Row met voormalig inspecteur Rycroft Philostrate a.k.a. Philo (Orlando Bloom) die een reeks gruwelijke moorden onderzoekt die de maatschappelijke spanningen aanwakkeren.

Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) en de Zwarte Raaf plannen wraak voor de onrechtvaardige onderdrukking door de menselijke leiders van The Burgue, Jonah Breakspear (Arty Froushan) en Sophie Longerbane (Caroline Ford). Tourmaline (Karla Crome) erft bovennatuurlijke krachten die haar lot en de toekomst van The Row bedreigen. En nadat ze is ontsnapt aan The Burgue en haar wraakzuchtige broer Ezra (Andrew Gower), komen Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant) en haar partner Agreus Astrayon (David Gyasi) in aanraking met een radicale nieuwe samenleving die hun plannen in de war schopt. Met mensen en feeën verdeeld en vrijheid op het spel, zal elke held voor onmogelijke dilemma’s en zielsbepalende beproevingen komen te staan in de legendarische ontknoping van Carnival Row.

De hoofdrollen worden gespeeld door Cara Delevingne, Orlando Bloom, Arty Froushan, Caroline Ford, Karla Crome, Andrew Gower, Tamzin Merchant, David Gyasi.

De serie is afkomstig van Legendary Television. Het is gemaakt door Travis Beacham en René Echevarria. Uitvoerende producenten zijn Beacham, Bloom, Delevingne, Brad Van Arragon, Sarah Byrd, Jim Dunn, Sam Ernst en Wesley Strick.

Afbeelding via Prime Video

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...