Komt er een Ozark seizoen 5?

Komt er een Ozark seizoen 5 op Netflix? Helaas hebben we slecht nieuws voor fans van de serie. Er komt namelijk geen vijfde seizoen van Ozark. Nog voor de release van het vierde seizoen van de serie werd al duidelijk dat er geen nieuw seizoen zou volgen.  De laatste afleveringen van Ozark zijn sinds 29 april 2022 te zien.

Seizoen 4 van Ozark was gepland als het einde van de serie vanaf het moment dat het in 2020 door Netflix werd aangekondigd. Dat is de belangrijkste reden dat het seizoen langer was dan normaal en in twee helften werd gesplitst: er was meer tijd nodig om ervoor te zorgen dat de creatievelingen achter het verhaal kon afmaken waar ze naartoe werkten.

Showrunner Chris Mundy vertelde over het einde:

“I’ve been talking to them about trying to end it in five [seasons], and they weren’t sure if they wanted to do four or five, and Netflix is the one that hit upon the idea of doing four seasons but a longer order, with the idea always being that it would split.”

Hij vervolgde:

“My gut feeling is that they have an appreciation for letting things run the right amount of time for them, and creatively. I know for us, creatively, we didn’t think it would go past five. Knowing where we wanted to end it—at least emotionally; we didn’t know all the mechanics of it—it felt like somewhere in that four-five season range was kind of perfect.”

Jason Bateman, de ster en regisseur van de serie, heeft echter zijn openheid uitgesproken voor het opnieuw bezoeken van de wereld van Ozark, zij het in een ander format. Het idee van een Ozark film of een spin-off serie zijn besproken, waarbij Bateman aangeeft dat als het juiste verhaal zich zou voordoen, hij geïnteresseerd zou zijn om terug te keren.

De cast en crew van Ozark hebben in gesprek met Jimmy Kimmel de mogelijkheid van een Ozark film of spin-off besproken. Tijdens een FYC-evenement verklaarden showrunner Chris Mundy en Bateman dat ze, hoewel er geen specifiek plan is, openstaan ​​voor meer projecten in de wereld van Ozark. Hier is een volledig citaat van Bateman over de toekomst van de serie:

“It would have to be something that would allow for ghosts, because we’ve got a lot of them we’d want back. Any job or work environment that was positive, and where you loved the people you were working with and you loved the product you were creating, you’d love to return to it. It’s hard to maintain something that is really pleasurable all the time. And we had that with “Ozark.” So I’d do it again in a second, because what we had just doesn’t happen often.”Ozark seizoen 5

Financieel adviseur Marty Byrde vormt met zijn vrouw Wendy en hun twee tienerkinderen, een ogenschijnlijk doorsnee gezin. Ze leiden een ‘normaal’ leven in Chicago met één kleine uitzondering: zijn belangrijkste klant is het grootste drugskartel van Mexico. Wanneer het kartel ontdekt dat Marty’s zakenpartner geld wegsluist, moet hij noodgedwongen met zijn gezin naar Ozark verhuizen om het bedrijf daar voort te zetten en het drugsgeld terug te verdienen. In Ozark stuit hij op de nodige weerstand van de lokale drugsdealer en een criminele familie, geleid door hun 19 jarige nichtje, dat uit is op zijn geld. Ondertussen houdt een vastberaden FBI-agent hem met argusogen in de gaten.

Seizoen 4 speelt zich zes maanden na het tweede seizoen af. Marty en Wendy moeten wederom vechten voor het lot van hun familie. Marty probeert zijn familie te beschermen, terwijl Wendy manieren zoekt om de hulp van Helen te krijgen en Omar Navarro te helpen zijn drugs imperium te vergroten. De chaos is compleet, wanneer de broer van Wendy opeens langskomt.

Ozark heeft hoofdrollen voor Jason Bateman, Laura Linney, Julia GarnerJanet McTeer, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Jordana Spiro, Jason Butler Harner, Esai Morales, Peter Mullan, Lisa Emery, Charlie Tahan, Tom Pelphrey.

De serie van MRC Television is uitvoerend geproduceerd door Bateman, Mundy, Mark Williams, John Shiban, Patrick Markey en Bill Dubuque. Linney zal ook uitvoerend produceren. Sinds het debuut in 2017 heeft Ozark 14 Emmy-nominaties verdiend. Bateman won een Emmy voor beste regie in een dramaserie, terwijl Garner de Emmy won voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie.

Ozark kijken

Wil je Ozark online kijken? Ozark seizoen 1 t/m 4 zijn te streamen op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...