Komt er een Ripley seizoen 2 op Netflix?

Komt er een Ripley seizoen 2 op Netflix? Deadline Hollywood meldde vorig jaar dat de show was ontworpen als een gelimiteerde serie, maar er is een mogelijkheid om verder te gaan als het eerste deel een hit wordt.

De show, die is gebaseerd op de iconische thrillerroman The Talented Mr. Ripley uit 1955 van Patricia Highsmith, werd oorspronkelijk ontwikkeld voor Showtime, maar werd uiteindelijk opgepikt door Netflix en ging in première op 4 april. Andrew Scott speelt Tom Ripley, die wordt gevraagd door de ouders van zijn kennis Dickie Greenleaf (Johnny Flynn) om hem in Italië te bezoeken en hem te overtuigen naar huis terug te keren, waarna Ripley een episch web van bedrog en moord begint te spinnen.

In een gesprek met Netflix bevestigde de schrijver en regisseur van de show, Steven Zaillian, dat hij graag meer zou willen maken:

“There are other books and they’re really good. I would do it again if I was able to, but by that I mean, do I have another five years to do it? I’d have to think about that aspect of it. But in terms of the character continuing, yes, I think there’s a lot more with Tom Ripley. Tom Ripley goes through a lot of changes over the course of the five books, and they’re all interesting, so, yeah, absolutely. And there have been movies made about the other books, too. So, given the right circumstances, yes.” 

Netfix’s Ripley is tot nu toe niet verlengd voor een tweede seizoen. Maar er is absoluut genoeg materiaal voor verdere seizoenen. Highsmith schreef in totaal vijf Ripley-romans en deze serie is gebaseerd op The Talented Mr Ripley. Er zijn dus minimaal vier mogelijke seizoenen. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates!Ripley seizoen 2

In de serie wordt Tom Ripley, een oplichter die begin jaren zestig in New York rondscharrelde, door een rijke man ingehuurd om naar Italië te reizen om te proberen zijn zwervende zoon Dickie Greenleaf te overtuigen om naar huis terug te keren. Toms aanvaarding van de baan is de eerste stap in een complex leven vol bedrog, fraude en moord. Ondertussen vermoedt Marge Sherwood, een Amerikaanse die in Italië woont, dat er duistere motieven ten grondslag liggen aan Toms minzaamheid.

Ripley is geschreven en geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde filmmaker Steven Zaillian. Naast Scott zijn er ook rollen voor Dakota Fanning als Marge Sherwood, Johnny Flynn als Dickie Greenleaf, Pasquale Esposito, Franco Silvestri, Eliot Sumner, John Malkovich en meer. Het wordt geproduceerd door Scott en Endemol Shine North America in samenwerking met Entertainment 360 en Filmrights. Uitvoerende producenten zijn Zaillian, Garrett Basch, Guymon Casady, Ben Forkner, Sharon Levy, Philipp Keel en Charlie Corwin.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...