Live-action film van Popeye in de maak

Er wordt gewerkt aan een nieuwe live-action Popeye film.

Variety meldt dat Chernin Entertainment en King Features werken aan een nieuwe live-action Popeye the Sailor Man-film. De site meldt dat het een ‘big-budget feature’ zal zijn, hoewel er op dit moment geen plotdetails of castinginformatie zijn onthuld.

Michael Caleo is aangesteld om het script voor de komende film te schrijven. Caleo werkte eerder aan Sexy Beast, het Britse misdaaddrama dat in januari 2024 in première ging op Paramount+. Hij schreef ook mee aan het scenario voor The Family uit 2013, met in de hoofdrollen Robert De Niro en Michelle Pfeiffer, en schreef een aflevering van HBO’s The Sopranos.

Popeye film

Popeye, gemaakt door Elzie Crisler Segar, verscheen voor het eerst in een stripverhaal uit 1929 genaamd Thimble Theatre. De strip werd omgezet in een reeks korte tekenfilms voor Paramount Pictures, en het personage is sindsdien te zien in stripboeken, videogames, advertenties en meer.

Robert Altman regisseerde in 1980 een live-action Popeye-film. Geproduceerd door Paramount Pictures en Walt Disney Productions, met in de hoofdrollen Robin Willams als Popeye, Shelley Duvall als Olive Oyl, Paul L. Smith als Bluto, Paul Dooley als J. Wellington Wimpy, Richard Libertini als George W. Geezil, en Ray Walston als Poopdeck Pappy.

Hoewel de film negatieve recensies kreeg ten tijde van de release, is de reputatie van Popeye in de loop der jaren geleidelijk verbeterd, waarbij Paul Thomas Anderson een bekende fan van de film was. Popeye verdiende $ 49,8 miljoen aan de wereldwijde box office met een budget van ongeveer $ 20 miljoen.

Sony Pictures Animation kondigde aan dat er in 2010 een geanimeerde film in de maak was; Het project kwam echter nooit tot bloei en werd uiteindelijk geannuleerd.

Een releasedatum voor de film Popeye van Chernin Entertainment en King Features is nog niet vastgesteld.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter