Mary Poppins-actrice Glynis Johns overleden op 100-jarige leeftijd

De Engelse actrice Glynis Johns, vooral bekend van haar rol als de charmante feministe Winifred Banks in Mary Poppins, overleed op 4 januari. Ze werd 100 jaar oud. Volgens The Hollywood Reporter bevestigde de manager van de actrice, Mitch Clem, dat Johns een natuurlijke dood is overleden in een woonzorgcentrum in Los Angeles.

Glynis Johns overleden

Johns werd geboren op 5 oktober 1923 in Pretoria, Zuid-Afrika. De actrice stond bekend om haar charmante persoonlijkheid en haar lieve, hese stem tijdens haar jongere jaren.

Johns staat bekend als een multi-getalenteerde artiest en een ervaren danser, pianist en zanger. Ze was eind jaren veertig een prominente ster en verscheen in verschillende speelfilms, waaronder Miranda (1948) als de titulaire flirtende zeemeermin, Disney’s Mary Poppins (1964) als de zingende suffragist Winifred Banks, Third Time Lucky (1949) als femme fatale Joan Burns, en No Highway in the Sky (1951) als stewardess Marjorie Corder, en vele anderen.

Haar vroege filmcredits omvatten Helter Skelter (1949) en Mad About Men (1954), voordat ze zich in Hollywood waagde met de speelfilms uit 1953 The Sword and the Rose als Mary Tudor en Rob Roy: The Highland Rogue als Helen Mary MacPherson MacGregor.

De getalenteerde actrice, geboren als Glynis Margaret Payne Johns, verdiende een Oscar-nominatie voor de categorie beste vrouwelijke bijrol voor het spelen van hoteleigenaar mevrouw Firth in het door Fred Zinnemann geregisseerde komische drama uit 1960, The Sundowners.

Vervolgens won ze een Tony Award voor de musical A Little Night Music uit 1973, waarin ze Desiree Armfeldt speelde. Tijdens het evenement zong de actrice op gedenkwaardige wijze ‘Send in the Clowns’, dat componist Stephen Sondheim speciaal voor haar schreef. Ze werd ook genomineerd voor een Golden Globe voor het spelen van socialite Teresa Harnish in The Chapman Report uit 1962.

Enkele van de opmerkelijke rollen van Johns zijn onder meer 49th Parallel (1941), Gwyneth in The Halfway House (1944), Jean Raymond in The Weak and the Wicked (1954), Maid Jean in The Court Jester (1955), Clarissa Hailsham-Brown in The Spider’s Web (1960), Jane in The Cabinet of Caligari (1962), en vele anderen.

Een van haar laatste filmrollen was onder meer The Ref (1994), While You Were Sleeping (1995) en Superstar (1999). Johns verscheen ook in verschillende televisieshows, zoals Glynis, Batman, Little Gloria… Happy at Last, Cheers en Coming of Age.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter